Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 28 oktober 2012

Harley Davidson

De nieuwe aanwinst: Harley Davidson Sportster

Het is alweer 2 weken geleden dat we het weblog hebben bijgewerkt! De afgelopen week is er weinig van gekomen. Dus maar even een weekje overgeslagen.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 2 WEKEN

Geslapen bij vrienden in Arendal
Vorig weekend zijn we op visite geweest bij vrienden in Arendal. We konden daar blijven slapen en ook Dennis, Natasja en de kinderen waren uitgenodigd. Was erg gezellig! Beetje kaarten en spelletjes doen 's avonds en 'smorgens met 8 kinderen in huis weer vroeg op :-) Maar wel erg geslaagd!

Vriendjes en vriendinnetjes spelen
In de afgelopen 2 weken hebben we een paar keer bezoek gehad voor zowel Sanne als Luke. Na school of in het weekende kwam er soms een vriendje of vriendinnetje spelen.

Sporten en andere bezigheden
John loopt nog steeds twee keer hard per week en voetbalt op woensdag. Afgelopen woensdag zijn we met zijn allen naar sporten geweest en heeft zelfs Luke even meegevoetbald. Sanne is met handbal begonnen en zit ook nog gewoon op gitaarles. Ze vind het nog steeds leuk, hoewel het best lastig is om gemotiveerd te blijven. Maar ze oefent nog steeds bijna iedere dag en wil ermee doorgaan.

Vorige week regende het vreselijk veel: overal hoge waterstanden

Een motor gekocht
John heeft een motor gekocht! Hij was al zo regelmatig aan het kijken en heeft nu de knoop doorgehakt toen hij een leuke Harley Davidsen Sportster zag staan op de Noorse Marktplaats. Dus na wat heen en weer gebeld en gemaild te hebben met de vorige eigenaar, reed John afgelopen vrijdag met aanhanger naar Sandefjord: bijna 2 uur rijden hier vandaan. En ja hoor, daar kwam die 's avonds aan met de motor! Helemaal tevreden mee natuurlijk, maar waarschijnlijk staat die binnenkort in de garage om er met het voorjaar weer uit te komen, want het is nu rond het vriespunt en we wachten op de eerste echte sneeuw. Zaterdag en zondag natuurlijk wel de nodige testritjes gemaakt in de buurt met Chantal, Sanne en Luke om de beurt achterop.


Sanne en Luke voetballen bij de camping om de hoek

Halloween en feestjes
Dracula Sanne
 
Het is bijna Halloween en net als in Nederland is dat een happening waar steeds meer aandacht aan besteed wordt hier in Noorwegen. Sanne en Luke hebben alletwee een nieuw kostuum gekocht, want na 2 jaar waren ze wel uit de oude gegroeid. Sanne had afgelopen zaterdagavond een halloweendisco in de kantine van de sporthal, met 10- tot en met 12-jarigen. 's middags ging ze al naar 2 vriendinnetjes toe waar ze zich 's middags ging verkleden tot vampier. Was een leuk feestje tot 9 uur 's avonds.

Vrijdag zal Sanne een slaapfeestje houden en slaapt ze met drie meisjes in de hut bij ons. De hut is inmiddels voorzien van een grote televisie, die we van opa en oma in Nederland hebben gekregen. Dus dat wordt vast een gezellig avondje voor de meiden.

Werken, cursussen en school
Op het werk en op school gaat het zijn gangetje. We hebben alletwee deze periode regelmatig cursussen en seminars op andere locaties; Gjerstad, Arendal, Froland...zo komen we nog eens ergens. Leuk, maar ook erg druk. Zowel voor Chantal als voor John komt er ook een meerdaagse cursus aan. Voor Chantal waarschijnlijk eind november en voor John begin volgend jaar. Maar dat is allemaal nog niet zeker.
regenboog voor de deur

Met de kinderen op school gaat het ook goed. Ze hebben het naar hun zin en binnenkort beginnen langzaam de kerstvoorbereidingen weer op school. Dat merken we nu nog niet, maar zal niet lang meer duren.

Vegårshei op de Emigratiebeurs 2013 in Nederland
Leuk om te melden dat onze gemeente sinds drie jaar weer eens op de emigratiebeurs gaat staan in Houten, wat het tweede weekend van februari 2013 is. We nemen aan dat Chantal in ieder geval gaat, en dan waarschijnlijk met een Noorse collega. Details volgen nog, maar de stand is in ieder geval gereserveerd.