Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 28 augustus 2012

wandelen, vliegen en feesten

Het is alweer ruim 2 weken geleden dat we het weblog voor het laatst hebben geupdate. De tijd vliegt! En in die periode hebben we weer veel gedaan! Er zijn 2 verschilldende mapjes met foto's deze keer! dus let op dat je niets mist!

Ochtenmist/-wolken boven de Vegår 

Vegårsheidagene en rommelmarkt
We hebben samen met de kinderen op de rommelmarkt gestaan op de Vegårsheidagene; dat zijn marktdagen die hier jaarlijks worden gehouden. We verkochten samen met Dennis, Natasja en de kinderen vooral speelgoed. En boven verwachting haalden we weer aardig wat geld op: zo'n 100 euro die de kinderen mochten verdelen om nieuw speelgoed van te kopen.Naast ons stond de stand van de gemeente, waar Chantal aan meegeholpen heeft. Chantal maakte onder meer een fotowedstrijd met eigen foto's van Vegårshei waarbij mensen moesten raden waar de foto was genomen in Vegårshei. Die wedstrijd was een groot succes en trok veel mensen naar de gemeentestand. De winnaar won een dinerbon voor 2 :-)

Sanne en Luke verkopen op de rommelmarkt
Natasja jarig
18 augustus was Natasja jarig: dat was dezelfde dag als de rommelmarkt was. Thuis bij Den en Tas hebben we dat nog even klein gevierd, maar de week erop gaf ze het echte verjaardagsfeest, afgelopen zaterdag. Dat was gezellig met veel visite en veel kinderen. Op die avond hebben we ook onze eerste 'gasten' gehad in de nieuwe hut! Vrienden uit Arendal met 2 kleine kinderen bleven daar slapen. 

Ons huis, de hut en de garage op 1 foto

Kinderfeestjes en school
De school is weer begonnen twee weken geleden en daarmee ook de verjaardagsfeestjes. Zowel Sanne als Luke hebben er alweer 2 gehad. Op school was alles snel weer gewend. Wel gelijk meer huiswerk dan vorig jaar: vooral bij sanne is dat goed te merken. Na school beginnen de activiteiten nu weer een beetje. Sanne is maandag voor de eerste keer naar de padvinders geweest. De eerste indruk was leuk! Veel kinderen uit de klas en de school doen mee en ook Amber doet mee. Ze kreeg gelijk een heel programma mee, waarin tot het einde van het jaar ook nog 2 x een overnachting staat gepland in een tent en in de kamers die te vinden zijn op de camping tegenover ons! Dus dat wordt leuk.

Alle foto's van afgelopen 2 weken
We hebben deze keer 2 mapjes met foto's. Klik op de volgende 2 linkjes om de foto's te bekijken:

FOTO'S VAN DERDE WEEK AUGUSTUS
FOTO'S VAN VIERDE WEEK AUGUSTUS


Wandeltoertje met 50 man
De locale buurtsportvereniging waar John in het bestuur zit, hield weer een wandeltocht. De wandeltocht was eigenlijk een klimtocht naar de top van een berg.

Wandeltocht: Luke was als vierde boven
Maar liefst 50 man wandelde mee! Dat was het dubbele aantal van de vorige keer! Langs een gemarkeerde route klommen we naar de top van een berg om daar een beetje te socialisen (kletsen, koffie drinken en kids spelen) met andere mensen. Woensdag start de trening in de sporthal weer op van dezelfde organisatie.

Luke op de vliegshow
Vlieg(tuig)show
Afgelopen zaterdag zijn we naar Skien geweest waar een vliegtuigshow was op het vliegveld. Dat was erg leuk! Veel verschillende kleine vliegtuigjes maakten demontratievluchten en deden kunstjes vlak boven het publiek. Ook werden er parachutespringdemonstraties gegeven. De kinderen vonden het erg leuk! En het is zeker voor herhaling vatbaar. 

Sanne op de vliegshow

Vrouwenavondje gepland
In het voorjaar werd Chantal ergens uitgenodig voor een vrouwenavondje: 10 vrouwen bij elkaar kletsen, eten en drinken. Nu heeft Chantal er zelf een georganiseerd voor medio september!

En verder....
- Kregen we bezoek van Eke en Sander: een stel met 2 kinderen dat wil emigreren naar Vegårshei en dat we vaker op bezoek hebben gehad. Ze wachten tot hun huis is verkocht en willen dan deze kant op komen. Tot die tijd blijven ze op vakantie komen.
- Zijn John en Chantal 2 keer in de week aan het hardlopen en start het sporten deze week week in de sporthal
- Was enige tijd geleden de droger al kapot gegaan, maar heeft nu ook de 10 jaar oude wasmachine het begeven. John gaat deze week zowel een nieuwe droger als een nieuwe wasmachine halen
- Is het over het algemeen nog steeds lekker weer, maar wordt het de laatste dagen wat koeler. Wij vinden dat we een geweldige zomer hebben gehad in ieder geval! Met veel zon! Veel beter dan de zomer van vorig jaar. We eten nog steeds bijna iedere dag buiten.