Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 13 augustus 2012

Laatste vakantieweek

De laatste vakantieweek is voorbij. Aanstaande woensdag beginnen Luke en Sanne weer op school. Luke in de derde en Sanne in de vijfde klas. Maar ze mogen niet klagen. Ondanks dat we in de zomervakantie niet op vakantie zijn geweest, hebben we veel leuke dingen gedaan en volop van lekker weer kunnen genieten.
Luke helpt John op het dak van de hut

John klust tussendoor vrolijk verder, vooral aan de hut. De dakpannen liggen er in middels op en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van het dak. Dan nog wat verven hier en daar en is de hut klaar. Afgelopen donderdag hebben we inkopen gedaan bij de Ikea: 2 bedden gekocht voor de hut en nog wat spullen om het in te richten.


De binnenkant is nu redelijk af! En de kinderen hebben er gelijk in geslapen afgelopen weekend! Straks nog een tv van opa en oma uit Nederland erin en is alles compleet! Dan hebben we een complete ruimte erbij van 3,70m bij 3,70m!
Sanne en Luke hebben al in de hut geslapen!

Tussendoor wordt er nog druk gezwommen. Chan en John springen er af en toe ook in, maar niet zo vaak als Sann en Luke. Dat zijn nog steeds waterratjes. Ook tussendoor oefenen Sanne en Luke wat op de skateborden en heeft John zijn rollerskates weer uit de kast getrokken. Die rollerskates zijn ongeveer 3 keer zo oud als Sanne, maar doen het nog prima! John is het nog niet verleerd.

Afgelopen woensdag en vrijdag was Chantal vrij en thuis met de kinderen. In plaats van 4 kinderen op die dagen, had ze er op woensdag 6 (2 noorse kinderen erbij) en op vrijdag 7! Toen waren de belgische kinderen op bezoek, waar we inmiddels afscheid van genomen hebben. Ze zijn na een geweldig jaar hier terug naar Belgie: zoals gepland. We zullen ze zeker missen! Die twee dagen waren lekker druk, maar ook gezellig met zoveel kinderen. Uiteraard werd er toen ook gezwommen.
Pippa, Frankie, Anouk, Amber, Luke, Sanne, Zeppos en Joop

Vrijdagavond was er een (gratis) muziekfestival in Tvedestrand; hier een half uurtje vandaan. Voor die tijd even wat gegeten daar met de kinderen en een beetje blijven hangen om naar de muziek te luisteren. Was erg leuk opgezet en kwalitatief goeie muziek! Helaas was de opkomst niet heel groot. De kinderen hielden zich tijdens de muziek vooral bezig met krabben, zeesterren en schollen makreel bekijken in de haven.
Joop en Sanne varen samen in een kano

Afgelopen zaterdag was er een fietstocht: dat is jaarlijks. De fietstocht is echt een familietocht en 19 km lang. 2 jaar geleden deden we ook mee. Dit keer deden Chantal, Luke en Sanne mee. John ging verder met klussen. Leuk is dat de tocht langs ons huis gaat: wij wonen ongeveer halverwege de route. Het was prachtig weer! Na 12 kilometer hield Sanne het voor gezien. Ze nam een duik in het meer en John kwam haar met de auto ophalen. Luke wilde verder met Chantal: zij hebben de 19 km volgemaakt! superprestatie voor zowel Sanne als Luke dat ze zover gefiets hebben!
Luke rust even uit langs de 19 km lange fietsroute

Wij werken alletwee 5 dagen deze week. Sanne en Luke gaan woensdag weer naar school. dat zal wel weer een omschakeling zijn, maar ook weer leuk! Sanne begint binnenkort bij de padvinders en Luke misschien ook bij iets soortgelijks. Maar eerst maar weer eens beginnen op school! Komen weekend is er weer markt in Vegårshei: dan gaan we net als vorig jaar met speelgoed staan op de rommelmarkt. De opbrengst is voor Sanne en Luke.