Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 29 mei 2012

Opa en oma op pinksterbezoek


Vanaf begin vorige week steeg de temperatuur enorm! Tot en met afgelopen zondag was het rond de 25 graden. De kinderen wilden natuurlijk gelijk het water in! En dat zag er ook heel verleidelijk uit met de warmte, maar met 14 graden was dat toch nog wel aan de koude kant! Maar de dagen erna steeg ook de watertemperatuur erg snel en ligt nu rond de 20 graden voor onze deur.
     
Luke klimt in een boom op een eilandje

Vrijdag kwamen opa en oma! Ze waren geland op Sandefjord en kwamen ’s middags met de huurauto onze kant op. Ze overnachten in Myra in een leuk appartement en ze zijn er nog tot zaterdag. De eerste paar dagen met pinksteren wat het vooral van de zon genieten. 

     Oma en Luke in de kano

We hebben veel in de zon gezeten, gezwommen in het meer en met de boot gevaren. Sanne en Luke vinden het geweldig om een stuk te varen en dan uit de boot te springen in het meer. Ook de kano die we nog hebben liggen is tevoorschijn getrokken en Sanne en Luke hebben er alletwee al in gevaren. Luke heeft oma al meegenomen in de kano van de camping hier tegenover: waar je met zijn tweeen in kan. Trots en stoer vaart hij haar rond over het meer.

    
John is tussendoor nog druk (en Chan een beetje) bezig met de hut. Hij staat! Maar er moet nog veel afgewerkt worden en minimaal drie lagen verf moeten erop. Hij wordt in de stijl van het huis en de garage: zwart met witte accenten dus.

Op het terras in Arendal
    
Zondag zijn we met opa en oma naar Hove geweest: dat ligt op een eiland voor Arendal. We hebben daar langs de kust gewandeld en op een strandje aan de zee gezeten. Luke zag voor de eerste keer van dichtbij een kwal: waarvan er meerdere op het strand lagen. Daarna gingen we naar Arendal stad: waar de laatste opruimacties bezig waren van een botenbeurs die er die dag was. In het lekkere weer hebben we daa rop het terras gezeten en daarna bij de Chinees gegeten.
      
Opa en oma blijven nog een paar dagen. Morgen gaan we weer naar Arendal maar dan naar de winkels. Vrijdag beging het zogenaamde visfestival hier in het meer, de Vegår. Dan varen er 300 tot 400 bootjes rond en wordt er een poging gedaan om de zwaarste vis te vangen.