Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zaterdag 9 juni 2012

Juni

En toen was het alweer juni! John zijn ouders vorig weekend weer vertrokken naar Nederland nadat ze 7 uur op het vliegveld Sandefjord moesten wachten omdat de vlucht was geannuleerd! Balen was dat! Maar ze zijn gelukkig weer veilig aangekomen thuis. Het was in ieder geval een leuk bezoek! waarbij ze een aantal dagen van mooi weer hebben kunnen genieten.

Ons huis van bovenaf: John ligt in de zon


De afgelopen week was een gewone week waarin we beseften dat het bijna zomervakantie is voor de kinderen! Dat merk je vooral op school: daar hebben ze de jaarlijkse zomerafsluitingsfeesten en gaan ze leuke dingen doen tussendoor met de kinderen. Luke heeft afgelopen week weinig les gehad. Hij ging namelijk met de klas naar het wetenschapscentrum in Arendal om proefjes te doen, is een halve dag aan het wandelen geweest en ging aan de zee krabben en kwallen zoeken met de klas. Woensdagavond was zijn afsluitingsfeestje van de klas: waarbij er gegrild werd, gezwommen, gespeeld en de kinderen zongen 2 liedjes. Sanne en Luke hebben in het niet al te warme weer uiteraard gewoon gezwommen.

Luke zingt met de klas

De kluswerkzaamheden aan de hut bij ons gaan tussendoor gewoon door: het is nu vooral afwerken (plinten enzo) en verven. Daarna het dak verder afmaken en de vloer erin. Van een afstandje is het een leuk gezicht! De garage, het huis en de hut zien er namelijk allemaal hetzelfde uit: zwart-wit.

Onze hut in aanbouw! 

Sanne is met school naar een museum geweest waar ze alles hebben gehoord en gezien over hoe het was om vroeger op school te zitten. Erg leerzaam maar ze vond het wel wat saai.

Vrijdag was er een feestje in het buurthuis: John zit in het bestuur dus ook in de organisatie van het buurthuis en moest daarom maandag vergaderen en vrijdag meehelpen voor en na het feestje. Er waren wat spelletjes, loterij en er was 'rijstepap', worst en andere dingen te eten en te drinken. Wat eigenlijk het leukste was, was dat het zo druk was! Heel veel bekenden waren er. Helaas was het slecht weer waardoor bijna alles binnen was. Luke vond het vooral super leuk om te schieten op dat feestje.

Luke schiet op het buurtfeest
Zaterdag is er voetbal: Nederland -  Denemarken. Noorwegen doet niet mee met de EK dus het voetbal leeft hier niet enorm. Wij gaan met een aantal andere Nederlanders in een cafe kijken in Åmli, onze buurgemeente. John blijft er daarna nog plakken met een paar anderen en Chan gaat naar huis met de kinderen. Het integratieproces heeft even een paar uurtjes pauze :-) Morgen integreren we weer verder!