Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 20 mei 2012

feest en varen

Slapers en bootje
Direct na Gran Canaria hadden we drie slapers op bezoek: Zeppos, Pippa en Frankie kwamen slapen. En dat was super gezellig! Gelukkig was het mooi weer, dus konden ze lekker buiten spelen. Diezelfde zaterdag ging John naar Kristiansand om een tweedehands bootje te kopen: Een 12 voets bootje, dat nu in het haventje voor ons huis ligt. Knalgeel is die en we kunnen we met zijn vieren of vijven in. De kinderen wilden uiteraard zo snel mogelijk een testvaart maken en ook Joop vindt het helemaal geweldig om mee te varen.
John in ons nieuwe bootje


Luke verjaardagsfeest
Woensdag had Luke zijn verjaardagsfeestje. Met hem en Sanne erbij, waren ze met zijn veertienen! En dat was super druk met allemaal jongetjes. Dat is toch wel een heel ander gezelschap dan meisjes. Die kunnen veel rustiger spelen. Maar jongetjes: die kunnen precies 2 minuten stil zitten en dan moeten ze rennen, stoeien, achter elkaar aan rennen en spelen :-).
voor het feestje, versieren Luke en Sanne de cake alvast

Hoe dan ook: met hamburgers, cake, chips, snoep, lekker weer, film en veel spelen, was het een geslaagd feestje. En Luke kreeg leuke kadootjes, waaronder een paar legodingen waar hij erg blij mee was. John had het goed bekeken! Die was gewoon naar zijn werk :-) Maar gelukkig kwam Martine Chantal helpen. Sanne had deze week twee feestjes. Maar dan ergens anders: bij klasgenootjes.
Luke zijn feestje

17 mei: Nationale feestdag in Noorwegen
Donderdag 17 mei was het naast hemelvaartsdag ook de noorse nationale feestdag. Op die dag is sowieso iedereen altijd vrij en loopt bijna de hele gemeente traditioneel mee in een optocht door het centrum. De helft van de bevolking is dan gekleed in klederdracht en de andere helft niet. En iedereen loopt met vlaggetjes en toeters. Ook dit jaar deden we weer mee met de optocht.
Sanne met haar klas in de optocht op 17 mei


Na afloop waren er wat spelletjes voor de kinderen en kon er eten en drinken worden gekocht. Daarna gingen we nog naar het buurthuis waar oud Noorse spelletjes waren die vreselijk veel op oud-hollandse spelletjes lijken! Steltlopen, hoefijzer gooien, aardappel op lepel vervoeren, zaklopen enz. Vreselijk oubollig, maar wel erg lachen met een groep kinderen en volwassenen.

Vrijdag waren de kinderen ook vrij van school, dus was Chantal thuis met ze. Deze hele week waren Henny en Jan op bezoek bij Dennis en Natasja. Die hebben we uiteraard ook een paar keer gezien en we hebben samen Henny haar verjaardag gevierd op vrijdag.

Joop en Chan 
Afgelopen weekend: mooi weer!
En dit weekend was het super weer! Vooral de zondag. Van zaterdag op zondag sliep Luke bij Borras. Wij zijn vooral rond het huis geweest: zaterdag vooral klussen, maar zondag ook gerelaxed in de zon en stukje met de boot gevaren. Zaterdag namen de kinderen nog een duik in het voorlopig nog koude meer. John is veel aan het klussen aan de hut, waarvan de materialen vorige week geleverd waren. Alle planken en balken liggen voorlopig in de garage en stukje voor stukje gaan we (vooral John) beginnen met bouwen van de hut.

De komende week
Deze week moeten we gewoon weer de hele week werken en de kinderen naar school. In de avonduren zal het klussen worden op sommige avonden. En vrijdag is het feest, want dan komen opa en oma op bezoek! Die blijven een week.