Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 24 april 2012

buitenklussen

En toen waren we opeens weer twee weken verder sinds de laatste update van dit weblog! Even denken wat we ook alweer allemaal hebben gedaan en beleefd de afgelopen 2 weken...


De garage is klaar! 2 keer geverfd!


Luke tandarts
Luke zijn eerste nieuwe tand komt eindelijk door! Hij is super laat met wisselen, want over 2 weken wordt hij al 8! Maar zijn eerste is dus in aantocht....maar wel zonder dat zijn oude eruit wil! Want hij groeit achter de oude, die nog niet los zit. Dus wij naar de tandarts en de assistente had al gezegd dat hij misschien wel getrokken moest worden! Dus Luke, altijd flink, maar ook een tikkie nerveus, zat daar in die tandartsstoel. Maar toen de tandarts er naar keek, mocht hij weer snel uit de stoel! Want hij concludeerde dat die er toch vanzelf een keer uit gaat en dat het zolang niets uitmaakte dat die andere erachter groeide. Dus daar stonden we weer buiten binnen no-time. Luke een beetje verontwaardigd vragen:' waarom moesten we dan naar de tandarts als die toch niets deed? Dan hadden we net zo goed niet hoeven gaan!'

Luke voordat zijn haar geknipt werd....

Sanne naar de cultuurschool
Na schooltijd op dinsdag, geeft de cultuurschool anderhalf uur les in het gemeentehuis waar wij werken. Eigenlijk is het een soort knutselen met een kunstzinnige inslag. Sanne is erg goed in tekenen en knutselen en vond het super leuk om hier weer mee te beginnen. Vorig jaar zat ze er ook al even op, maar nu is ze dus weer opnieuw begonnen.

Verder waren het relaxte weken: gewoon weer naar school en werk na de pasen en de kinderen hebben gedurende die weken beiden twee keer een vriendje of vriendinnetje op bezoek gehad na school en in het weekend.

Verjaardagsfeestje bij Lekeland!
De tweeling van vrienden van ons die in Arendal wonen, werd 3 jaar. Daarom was er afgelopen maandag een feestje in hun indoor speelparadijs met andere ouders en kinderen. Was erg leuk! Sanne en Luke leefden zich aardig uit en natuurlijk werd er veel en lekker gegeten! worst, pizza, ijs en taart!

Bij Lekeland
Trekhaak en klussen
Sinds 2 weken heeft onze Honda een trekhaak: erg makkelijk om ook zelf eens een aanhanger mee te kunnen nemen. Nu we druk aan het klussen zijn, komt dat erg van pas om af en toe een wat te halen bij de bouwmarkt in Arendal.

De garage is inmiddels klaar: 2 keer geverfd! Het huis zijn we mee begonnen, maar de regen zorgt voor wat vertraging. Als er een paar mooie, droge dagen worden voorspeld, gaan we weer verder. Na de vakantie wordt ons logeerhutje geleverd en kunnen we daarmee aan de slag. En we zijn begonnen met offertes opvragen voor het laten leggen van een fundering voor een terras voor ons huis. Dat laatste heeft geen haast en zal waarschijnlijk ergens in de loop van de zomervakantie worden.

Verder is er ook nog een berg grint gestort en verspreid ond ons huis, waardoor alles er weer wat netter uitziet.
John verspreidt het grint wat gestort is om het huis heen

Piano en boot
Sanne en Luke staan op een wachtlijst om met muzieklessen te beginnen! Sanne wil gaan gitaar spelen en Luke piano. Geen idee hoe lang ze nog moeten wachten, maar we zien het vanzelf wel als het zover is! Wel zijn we alvast op zoek gegaan naar een tweedehands goedkope oude piano! En als het goed is, gaan we die vrijdag ophalen! Ongetwijfeld moet die dan nog wel gestemd worden, want het is een oud beestje.

Verder houden we onze ogen open voor een leuk klein bootje en hebben al iets op het oog. Na de vakantie gaan we deze eens bekijken: in Kristiansand.

Luke kapper
Luke is vorige week naar de kapper geweest! lekker kort en het staat leuk! Het langere haar was ook leuk, maar werd irritant in zijn ogen en waarschijnlijk erg warm als we binnenkort op vakantie gaan naar Gran Canaria.

Luke nadat die naar de kapper was geweest
Komende week
Volgende week gaan we op vakantie! En maandag en dinsdag zijn Sanne en Luke vrij. We hebben er super veel zin in! Chan gaat verder nog met Sanne en Luke naar de landbouwschool om jonge lammetjes te bekijken en paard te rijden en John naar Arendal met de aanhanger om bouwmaterialen te halen. Donderdag is het nog ouderavond voor Sanne en het weekend beginnen met spullen inpakken!.