Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

donderdag 29 maart 2012

warmste maart ooit in Noorwegen

Maart is alweer bijna voorbij en pasen is in zicht. Wat weer betreft was het een lekkere maand. De kranten stonden er vol van: ondanks dat het 's nachts nog af en toe rond het vriespunt was, was dit de warmste maart ooit in Noorwegen. Veel zon overdag en in de zon liepen de temperaturen op tot boven de 20 graden. In de weekenden en na werktijd hebben we dan ook genoten van het heerlijke weer.
Lekker naar buiten en de trampoline opzetten


 
Sanne jarig
19 maart was Sanne jarig. Dat vierde we na Gautefall nog even thuis en dag later, op een dinsdag, vierde ze het voor klasgenootjes. Die kwamen na schooltijd gelijk met haar mee uit de schoolbus. Bij elkaar 13 meisjes en 1 jongen: Luke :-). Maar die heeft vooral John geholpen met klussen in de garage.

Het feestje was een succes en echt noors. We aten op verzoek van Sanne, Mexicaans: Taco dus. Wat tegenwoordig erg populair is om te eten. Tussendoor nog zelfgemaakte cakejes die Sanne, Luke, Amber en Anouk die ochtend voor school nog heel mooi versierd hadden.


We hadden snoepzakjes verstopt in de tuin en Sanne deelde snoepjes uit van een snoeptaart die opa en oma mee hadden genomen uit Nederland. Verder lekker spelen met zijn allen totdat de kinderen om 6 uur werden opgehaald door de ouders.

Kadootjes uitpakken op Sannes feestje

Klussen
De fundering voor de gastenhut die we gaan bouwen ligt klaar. In de loop van mei wordt de hut geleverd en kunnen we gaan bouwen. Nu zijn we begonnen met andere klussen: John heeft hout gezaagd rond het huis en we hebben het hout gekliefd met onze kliefmachine. Daarna in zakken gedaan die nu gestapeld liggen in de tuin, zodat het kan drogen gedurende de zomer. Luke vindt het prachtig om te helpen daarmee en dat heeft die dan ook aardig gedaan!.

Luke helpt met houtklieven: de wintervoorraad ligt inmiddels klaar om te drogen

Verder zijn we begonnen met verven. Zaterdag hebben we verf in Arendal gekocht: 50 liter bovenop de 30 liter die we al hadden staan. En zijn we begonnen met de garage. Dat wordt een enorme klus: maar steeds een stuk na werktijd en in het weekend is goed te doen en het is een klus wat geen haast heeft.

Nieuwe fietsen
Zaterdag gingen we naar Arendal om onder meer fietsen te kopen voor de kinderen en verf voor het huis en garage. Zowel Sanne als Luke krijgen een fiets voor hun verjaardag en mochten er 1 uitzoeken. Gelukkig alletwee geslaagd. zodat ze lekker rond kunnen fietsen hier in de buurt.

Sanne's nieuwe, paarse fiets

Vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen
Steeds meer vriendjes en vriendinnetje weten ons te vinden. Vorige week woensdag stonden er opeens 2 klasgenootjes van Sanne voor de deur die bleven spelen: ze waren in de buurt. En deze woensdag kwam er een vriendje van Luke spelen. Ook fietsen Luke en Sanne nu naar een paar andere huizen verderop waar een paar kinderen spelen. Een klasgenootje van Luke woont daar ook en hij was al druk aan het crossen samen met hem met zijn nieuwe fiets.

Lekker weer
Afgelopen weekend hebben we alleen maar in ons t-shirt gelopen en de kinderen konden het uiteraard niet weerstaan een duik te nemen in het meer hier voor de deur. Veel te koud nog natuurlijk, maar dat hebben ze zelf mogen ervaren. Dennis en Natasja hebben de bekende trampoline weer opgezet in de tuin, waar ook Sanne en Luke veel gebruik van maken. En het aantal bootjes in het water voor onze deur, waar een klein haventje ligt, neemt met de dag toe. Ook het bootje van Dennis en Natasja ligt er inmiddels. Die van ons laat nog even op zich wachten, maar die komt er vast een keer!

Eerste duik van de kinderen: met sneeuw op de voorgrond :-)

Bijna pasen
Het is bijna pasen en dat betekent dat de kinderen vanaf aanstaande maandag anderhalve week vrij hebben. Heerlijk natuurlijk, alleen moeten wij om de beurt dan ook een dag vrij nemen. Wij hebben standaard vrij vanaf witte donderdag tot en met 2e paasdag.

Komend weekend
Het komende weekend gaan we even naar het buurthuis, waar John nu in het bestuur zit. Verder wordt het wat verven en relaxen.