Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 19 maart 2012

Maart roert zijn staart

Voorjaar!
Het voorjaar breekt aan, het sneeuw verdwijnt langzaam maar zeker, het ijs op het meer is al bijna weg..en afgelopen weekend waren een hoop mensen alweer druk bezig met hun bootjes op het meer. Kortom, het voorjaar hangt in de lucht !


 
Anderhalve week geleden sneeuwde het nog een keer flink en was alles weer prachtig wit. maar met de hogere temperaturen dooide het weer snel weg. Ruim een week geleden op zaterdag, heeft Luke nog gebruik mogen maken van de laatste sneeuw op de skihelling in het sentrum. Samen met een klasgenootje heeft hij toen de hele dag geskiet.

Anderhalve week geleden ging het opeens weer sneeuwen!: na 24 uur was het weer weg

Sanne kreeg die zondag bezoek van een vriendinnetje die de hele dag bleef spelen. Door de weeks, afgelopen week, bleef Borras nog een keer slapen bij Luke: die twee hebben het samen dik naar hun zin.

Klusjes     
Voor de hut die we in onze tuin bouwen, zijn de fundamenten klaar. In totaal heeft John nu 12 plaatsen met beton gestort. Doordat de platen op een heuvel liggen, hebben ze onderling nog een flink hoogteverschil (tot 75 cm tussen de voorste en de achterste). De komende weken worden op de betonnen platen gasblokken neertgezet en op de juiste hoogte afgekapt of juist wat verlengd. Het idee is dat we dan uiteindelijk 12 draagpunten hebben die waterpas liggen ten opzichte van elkaar.
Hierna worden op deze punten 4 grote draagbalken gezet waar vervolgens weer de hytte (hut) op komt !

John is druk bezig met de fundering voor de hytte (hut)

Maar daarnaast zitten we ook niet stil, het hout is en wordt tussendoor gezaagd, het klieven van het hout is begonnen, en vanaf deze week zullen we ook zakken gaat vullen met hout. Allemaal natuurlijk voor de komende winter alweer zodat het lekker in de zomer kan drogen.

Ook kijken we al een beetje met een schuin oog naar de tuin, wat gaan we precies doen, en hoe doen we dat. Een afstapje bij de achterdeur was hard nodig, en is ondertussen al klaar: hier heeft John, met hulp van Luke, van beton een extra trede gemaakt, zodat het nu een trap is geworden. Ergens de komende jaren willen we deze bekleden met natuursteen...maar dat komt nog wel.

Luke helpt John met het uitsmeren van het gestorte beton

En het huis en de garage, die moeten natuurlijk ook nog geverfd worden. Jaja, wederom een zomer waar we ons niet zullen gaan vervelen....

Sanne jarig!
Kleine meisjes worden groot. Vandaag (19 maart) is Sanne alweer 10 jaar geworden. Pfff, wat gaat dat snel zeg...zo cliche waar ook zo waar ! Vorige week nog was ook Amber jarig: die is alweer 11 jaar geworden en had een kinderfeestje thuis. Sanne haar feestje is dinsdag na school. Ze verwacht bij elkaar 13 kinderen.
Sanne krijgt kadootjes en gebak in Gautefall: 10 jaar is ze!

Gautefall
Afgelopen weekend zijn we met Dennis en Natasja mee geweest naar de hytte van Dennis zijn werk in Gautefall. En dit weekend stond in het kader van spelletjes met de kids. En dat hebben we geweten. We hadden van alles meegenomen : kaarten, bordspellen, speelgoed, noem het maar op. Maar niet alleen de kids hadden het naar hun zin, ook wij kijken terug op een geslaagd weekend !! We hadden Sanne haar verjaardag al een beetje gevierd. Zaterdag hadden we kadootjes gegeven, slingers opgehangen en taart gegeten.
Sanne en Soka

De komende week
- Maandag is Sanne jarig en de kamer is versierd! Dinsdag viert ze haar verjaardag voor klasgenootjes.
- de gebruikelijke sportactiviteiten zijn er weer deze week
- na het werk wordt het alvast wat klussen: vooral hout klieven
- zaterdag wordt het weer een toertje naar de stad, waar we onder meer fietsen voor de kinderen willen kopen en verf voor het huis