Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 6 maart 2012

Bezoek !Opa en oma op bezoek
Het is alweer 2 weken geleden dat we dit weblog hebben geupdate. Dat komt vooral omdat opa en oma afgelopen week op bezoek waren. Dat was erg gezellig. Ze waren er een week en sliepen in een appartement in Myra. Dat beviel goed, want het is nog wat klein bij ons om logees te hebben. Maar het gastenverblijf is in aanbouw! Dus in de zomer hebben we er twee slaapplaatsen bij!
uit etyen met opa en oma
We zijn woensdag met opa en oma naar Arendal geweest, waar we ook naar de Chinees zijn geweest. Voor de rest zijn ze lekker veel samen met de kinderen geweest die vakantie hadden, gewandeld, gekeken naar de kinderen die voor de laatste keer gingen skieen en een dagje naar Tvedestrand geweest. ‘s avonds meestal bij elkaar eten en soms een potje klaverjassen. Het was een leuke week! Met mooi weer. We konden soms zelfs zonder jas in de zon buiten zitten, terwijl het ‘s avonds vroor.

    
verjaardagsfeestje Anouk
Anouk jarig
Anouk is jarig geweest en vierde voor 13 meisjes haar verjaardag thuis. Chantal hielp Natasja bij dat feestje, maar het verliep eigenlijk allemaal zo gesmeerd en rustig, dat er eigenlijk niet zoveel te doen was! Het was een gezellig feestje met spaghetti, kadootjes, snoep, cakejes, spelletjes en nog veel meer.
   

Carnaval
Luke
Luke had carnaval op school. Met de hele klas, ongeveer 30 kinderen, vierde hij carnaval op een avond. Dat was een super feest! Ze deden spelletjes, keken film en waren natuurlijk allemaal verkleed. Luke was er dit jaar van overtuigd: hij moest en zou Dart Vader zijn. En dat is het gelukt. Want het weekend voordat het carnaval was, vonden we een carnavalpak van Dart Vader.  
   
Skien is voorbij
Hoewel er hier en daar nog wel sneeuw ligt en het zelfs afgelopen zondag nog sneeuwde is het wel een beetje afgelopen met het skien. De skihelling vertoont al allemaal bruine plekken en de langlaufroutes zijn niet langer helemaal bedekt met sneeuw. De langlaafwedstrijden waar de kinderen 6 dinsdagen aan meededen, is voor de laatste dinsdag afgelast. Van de week was het overdag 2 keer zelfs 15 graden! Maar echt doorzetten doet het voorjaarsweer ook nog niet, want ‘s nachts vriest het meestal nog, waardoor de restanten sneeuw weer opvriezen en het water voor ons huist iedere ochtend weer dicht ligt en ‘s avonds vaak weer open.

Het logeerverblijf
John is al een paar dagen bezig geweest met het afgraven van het stuk grond waar het logeerhuisje moet komen. Die komt hoog te staan: achter en boven de garage. Een vreselijke zware klus is dat afgraven, want de harde grond zit helemaal vol met wortels, oude bomen en enorme stenen en keien. Maar het begint ergens op te lijken! Inmiddels zitten de mallen al in de grond, waar straks zodra de vorst verdwenen is, beton in gestort wordt: wat de eerste basis wordt voor de fundering. In mei wordt het huisje geleverd en gebouwd.
fundering in aanmaak
   
De komende week
Is de vakantie weer voorbij: school begint weer en wij werken ook weer een volle week. Volgend weekend viert Amber haar verjaardag en het weekend erna is Sanne aan de beurt. Woensdag is er weer turnen en ook voor ons is er weer sport.