Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 20 februari 2012

wordt het al voorjaar?

Voorjaar of toch winter?
Het weer blijft kwakkelen maar deze week dooit het overdag enorm. Alle sneeuw zakt  van de daken en de bomen af en het ijs is niet meer veilig om op te staan. Bruine plekken en rotsen verschijnen alweer door de smeltende sneeuw heen en de wegen waar de sneeuw nog niet helemaal weg is gesmolten veranderen bij opvriezing 's nachts in ijsbanen. Maar het zegt nog niets! Er kan tot en met april bij voldoende mingraden, nog altijd sneeuw komen, hoewel het er nu meer op lijkt dat het voorjaar is.


Sneeuw schuift van het dak: het dooit

Hier in Noorwegen wordt er al gesproken van voorjaar, omdat er wordt gezegd dat het voorjaar is begonnen zodra de temperatuur 5 dagen achter elkaar plus is geweest.Van ons mag het nu doordooien! Dan kunnen we tenminste snel beginnen met het bouwen van ons hutje. John zijn handen jeuken erg om ermee aan de slag te gaan. Afgelopen weekende heeft hij al de eerste voorbereidingen getroffen: het weghalen van wat boompjes en struikjes op de bouwplaats.

John verwijdert in 40 cm sneeuw alvast wat boompjes op de plek waar de hut komt

Kindjes ziek
Niet afgelopen weekend maar het weekend ervoor was Sanne ziek. Op school was ongeveer 1 op de 3 kinderen ziek en na Amber was Sanne het slachtoffer. Zij lag het hele weekend op bed en op de bank en net na het weekende begon Luke ook! buikpijn, koorts, hoofdpijn. Maar gelukkig gingen ze vanaf donderdag weer beiden naar school. Voor John en mij betekende dat, dat we alletwee een dag thuis waren met ze. En gelukkig is dat goed geregeld in Noorwegen, want daar heb je recht op betaald verlof als je kind ziek is en je daarvoor thuis moet blijven.

Meidenavond!
Ok, ok, misschien beter om 'vrouwenavond' te zeggen, want we zijn niet zo jong meer. Natasja en Chantal waren uitgenodigd voor een vrouwenavond, waarbij 8 vrouwen bij iemand thuis werden uitgenodigd om te eten, drinken, kletsen en spelletjes te spelen. Het was een hilarische avond en de mannen waren onze chauffeur. Dus we konden drinken die avond! We hebben erg gelachen en zeker voor herhaling vatbaar: misschien volgende keer op Spårådalen (waar wij wonen)?

Chantal en Natasja klaar voor jentekveld! ofwel: meidenavond

Buurtactiviteiten
Vorige week zondag toen Sanne ziek was, maar Luke nog niet, was er een ski- en sleemiddag georganiseerd vanuit de buurtvereniging. Op een mooi plekje in het bos waar een wigwam stond konden kinderen en ouders langlaufen, sleeen, grillen en kletsen. Na afloop wonen de kinderen een trofee. Luke was erg trots, want het was de eerste trofee die die ooit gewonnen had.

Luke laat zijn trofee zien na het langlaufen

Gezinsuitbreiding in Sannes kamer
Jaha! Sanne is zelf nog wat te jong voor kindjes krijgen, maar 1 van haar guppies niet! Die kreeg namelijk 10 jonkies! De volwassen guppies hebben we gelijk maar uit het aquarium gehaald en in de bak bij Luke gedaan om te voorkomen dat de kleintjes worden opgegeten. Hopelijk redden ze het allemaal. Erg leuk voor Sanne dat ze er wat bij heeft, want 2 maanden geleden gingen er 5 achter elkaar dood.

Arendal en Chinees
Vrijdag na ons werk gingen we met de kids naar Arendal. Na wat inkopen te hebben gedaan gingen we naar de Chinees. Een leuke en betaalbare Chinees waar ze ook kindermenu's hebben. Erg leuk om met de kinderen te doen dus en zeker voor herhaling vatbaar.

Bij de Chinees

De komende week...wordt het een hele leuke week, want dan zijn opa en oma op bezoek! En het is dan ook nog eens wintervakantie hier, dus de kinderen zijn vrij. In ieder geval staat er een keer skien, langlaufen en Arendal op de agenda. Voor de rest zien we wel!