Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 10 februari 2012

schaatsen

Door de aanhoudende kou konden we afgelopen week eindelijk op het meer wat voor ons huis ligt. De kleine binnenmeertjes waren wel al eerder begaanbaar, maar het grote diepe meer bij ons voor de deur, de Vegår, heeft iets meer nodig om dicht te vriezen. Dus vorig weekend maakten we met de sneeuwschuiver een kleine schaatsbaan op het ijs waar de kinderen konden schaatsen.

Luke en Bjørn Axel schuiven sneeuw op het ijs. Op de achtergrond rechts, ons huis


Langlaufen
De kinderen hebben voor de tweede keer meegedaan met de langlaufwedstrijden op dinsdag. Gelukkig was het dit keer minder koud. Na afloop de gebruikelijke wafels en chocolademelk en voor de ouders koffie. Op school zijn ze ook actief met langlaufen: Sanne is al twee weken aan het langlaufen in de gymtijd en Luke gaat standaard iedere vrijdag.

John en Sanne op de skies voor de garage

Vriendjes op bezoek
Vorige week woensdag was er een vriendinnetje van Sanne op bezoek. We gingen toen wandelen en de kinderen gingen op de langlaufskies of met de slee. Onderweg nog vuur gemaakt en mashmellows geroosterd. Afgelopen zaterdag had Luke bezoek van een jongen uit zijn klas. Toen stond de middag in het teken van de spelcomputer en het ijs op buiten!

Andrine op bezoek: mashmellows boven het vuur!


Hytte, ofwel: hutje bouwen in onze tuin.
John is al druk bezig met de voorbereidingen voor het bouwen van een hutje in onze tuin. de voorbereidingen zijn vooral alleen op papier en op de computer, want de sneeuw moet eerst verdwijnen voordat er iets gedaan kan worden en naar verwachting is dat niet voor april. Wel wordt er alvast een voorcalculatie gemaakt van de materiaalbehoefte. de hut zelf is ook al besteld en de materialen worden in mei geleverd; na onze vakantie. Dit is hem: alleen wordt die zwart wit. In eerste instantie gebruiken we hem om twee bedden in te zetten, voor logees. Maar het is ook een leuk speeloptrekje voor de kinderen

 Zwemmen
Afgelopen maandag hadden we Nederlanders op bezoek. Ze verblijven in een vakantiehuis vlakbij ons. Het zijn de ouders van kennissen uit Nederland die we met oud en nieuw op bezoek hadden. Het vakantiehuis waarin ze verblijven heeft een zwembad waar de kinderen woensdag in mochten zwemmen. Amber en Anouk waren die dag ook bij Chantal dus dat werd 1 groot feest in dat zwembadje met bubbelbad. twee en een half uur lang hebben ze in dat badje gezeten en daarna heerlijke oliebollen gegeten.

zwemmen in een vakantiehuisje

Op ons werk
Gaat het eigenlijk best goed. Hoewel het financieel met de gemeentelijke organisatie niet super gaat en er de komende jaren op mensen wordt bezuinigd, gaat het met het werk goed! Er is meer dan genoeg te doen en de verscheidenheid aan plannen waar Chantal zich mee bezighoudt is groot: vooral bestemmingsplannen, maar ook het hele gemeentelijke strategieplan moet voor de komende jaren worden gemaakt. Ook John heeft genoeg te doen en houdt zich tussendoor bezig met de update naar Windows 7.

Chan op het ijs met ons huis erachter, enne.....groetjes van Sanne!

Het komende weekend
Vrijdag na werktijd gaan Chan en Natasja samen naar Arendal de stad in. En zaterdag zijn ze uitgenodigd op een jentekveld! Ofwel 'meidenavond' bij een Noorse kennis thuis die ongeveer 10 vrouwen heeft uitgenodigd. Dat wordt dus vast een gezellig avondje en de mannen rijden ons heen en terug: dus kunnen we ook wat drinken! Zondag is er een slee en skimiddag georganiseerd door de buurtvereniging: dus dat wordt met andere buren en kinderen vuur maken, grillen, sleeen en skien.