Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 23 januari 2012

EINDELIJK…SNEEUW!


Sanne en Luke krijgen geen genoeg van de sneeuw !
Na weken met kwakkelweer, is er nu dan eindelijk de afgelopen dagen een echte goeie laag sneeuw gevallen en blijven liggen. 20 cm in totaal ongeveer. Dus dat was lekker spelen voor de kinderen en voor ons ook! We hebben het weekend de langlaufskies uitgeprobeerd en samen met Sanne en Luke een kleine iglo gemaakt.Joop vond het helemaal geweldig in de sneeuw, maar had het hier en daar ook moeilijk: soms verdween hij bijna volledig in de sneeuw en na een tijdje wandelen hingen er hele sneeuwballen aan zijn buik en hoofd. Maar hij leek er weinig last van te hebben en wilde vooral buiten spelen als wij dat ook deden. We hebben nog niet op de skihelling in het dorp geskiet, maar doen dat waarschijnlijk aanstaande vrijdagavond.


"På tur" in de sneeuw

Een echte band!

Op de dagen voordat de sneeuw kwam, waren de kinderen vooral bezig met de XBOX: samen met Amber en Anouk vormden Sanne en Luke een volledige band! Luke speelde vooral de druk en de meiden de gitaar en zorgde voor de zang. Echt heel leuk om een band te spelen met ‘rock band’ en ‘guitar hero’ van de XBOX.
de band

Slaapfeestje
Van vrijdag op zaterdag was er een slaapfeestje bij ons: Ondanks dat er 2 meisjes uit Sanne haar klas hadden afgezegd, was het toch nog een succes! Sanne en Anouk sliepen op de bank in de woonkmamer en Luke met 2 jongens in zijn kamer. Voordat ze gingen slapen was het volop film kijken, XBOXEN en in het donker buiten spelen. ‘s nachts begon het hard te sneeuwen, waardoor er de volgende dag volop gespeeld werd buiten.
slaapfeestje

Sporten
Deze week was het weer het gebruikelijke sportprogramma: turnen en een sportuur in de sporthal voor Luke en Sanne, ærobics van Chantal en voetballen voor John. Vermoeden is dat deze actiteiten binnenkort aangevuld worden met skieen en langlaufen.

Vakantie naar: Gran Canaria!

We hebben een weekje vakantie geboekt afgelopen week! In het voorjaar gaan we naar Gran Canaria: all inclusive en met heel veel glijbanen bij het hotel. Iets waar we super naar uit kijken! Zeker omdat we vorig jaar ook niet echt op vakantie zijn geweest. Dit is een foto van het zwembad met glijbanen :

vakantie


De komende week

  • is er weer sporten voor iedereen…
  • gaan we gewoon naar ons werk en de kids naar school
  • wordt er nog aardig wat meer sneeuw verwacht
  • gaan we zaterdag met Den en Tas naar Arendal: uit eten. De kids blijven dan alle vier bij onze Belgische vrienden slapen!