Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 26 oktober 2011

Keuken en stroom

Het einde van de bouwperiode komt langzaam in zicht. Maar ondanks dat, is het nog steeds druk!
Vorige week is de keuken geplaatst en zijn we nog steeds druk bezig met het in elkaar zetten van meubels en verven van plinten en kozijnen. Deze week is er begonnen met het leggen van tegels in ons huis. Er is begonnen met de badkamer en de waskamer en die zien er al goed uit! Spannend dus hoe alles er straks uitziet als het klaar is, want dan ziet alles er opeens weer heel anders uit !!

 Joop gaat Kil nog missen!

De garage heeft inmiddels dakpannen gekregen en is zo goed als af.
Als alles goed gaat gaan we verhuizen in het weekend van 20 november. Rond die datum zijn we dan ook nog een paar dagen vrij.
 De nieuwe keuken!

Afgelopen zondag hebben we voor de eerste keer sinds tijden een keer een dag 'vrij' genomen van het klussen. Toen hebben we de rugtassen ingepakt met chocomelk, worstjes en andere lekkere dingen en zijn we een gemarkeerde boswandeling gaan maken vlakbij ons nieuwe huis. Dat was voor ons een nieuwe route en was erg leuk om te doen! Ook Joop was wel even aan een fikse wandeling toe. Die heeft net als ons, de laatste tijd niet heel veel wandelingen meer gemaakt.

De overige dagen is vooral John na werktijd nog aardig aan de klus geweest in het huis en schoof Chantal af en toe met de kinderen aan. De waterpomp buiten werkt inmiddels ook en kan op de waterleiding worden aangesloten. Ook is afgelopen week de stroom aangesloten. We hebben nu dus geen bouwstroom meer, maar gewonen stroom!
 Spotjes met dimmer werken!

Met de kids gaat alles goed. Ook op school. Sanne heeft woensdag weer geturnt en ze is al druk bezig op school met de voorbereiding van een speciale dag aanstaande vrijdag. Dan is haar klas namelijk verantwoordelijk voor het organiseren van een dag waarop geld wordt ingezameld voor een goed doel. Dit jaar gaat het geld naar Afrika. Om geld in te zamelen verzamelen we al weken lege flessen, waarvan het statiegeld naar het goede doel gaat. Verder moet Sanne helpen met de verkoop van cake (die de moeders zelf moeten maken), limonade en lootjes voor een loterij. Helaas heeft Chantal precies die dag een cursusdag buiten Vegårshei, maar John gaat wel kijken.

Op het werk gaat alles zijn gangetje. De nieuwe gemeenteraad is net begonnen en dat betekent dat het weer wat drukker begint te worden. Voor Chantal staan er wat leuke klussen en plannen op de planning en John heeft er vanaf deze week gedurende 4 weken een stagiair bij.

de rest van deze week en het weekend :
  • worden er tegels gelegd in het huis
  • zijn er vast nog wel heel veel klusjes die we kunnen doen
  • gaan Sanne en Luke donderdag naar sport
  • is er vrijdag een speciale dag op school waar geld voor een goed doel wordt ingezameld