Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 12 oktober 2011

Opa's en oma's op bezoek

Opa's en oma's

Ja ja, we weten het! We lopen wat achter met het bijhouden van dit weblog :-) de afgelopen weken waren dan ook megadruk. Vorige week ouders van Chantal op bezoek en deze week ouders van John. Maar vooral het klussen in en rond het huis kosten heel veel tijd en energie. Het was/is dan ook erg gezellig met de opa's en oma's over de vloer, maar in deze weken ook erg praktisch en fijn! Terwijl zij de kinderen opvangen, kunnen wij nog even een paar klusuurtjes pakken!

 
KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN ANDERHALVE WEEK

Vorige week was het hier herfstvakantie. Sanne en Luke hebben zich toen dik vermaakt met opa en oma (ouders van Chantal). Ze zijn heel veel rond en in het huis geweest, spelletjes gedaan, gewandeld en maandag naar Arendal en naar de bioscoop geweest: de Smurfen. Gelukkig een beetje bekend voor opa en oma, want dat was namelijk anderhalf uur naar een Noorse film kijken en luisteren. 's avonds zaten wij uitgeteld na een dag door klussen op de bank gezellig te kletsen met de ouders of een spelletje klaverjassen te spelen. Voor de eerste keer sliepen de ouders in ons huis en wij in de schuur! wat eigenlijk een bijgebouwtje is met een volwaardige kamer erin. Dat was eigenlijk best leuk en ging erg goed.


En deze week zijn John zijn ouders er! Maar deze week werken we ook gewoon weer na 4 weken onafgebroken klussen en gaan de kinderen ook weer naar school. Opa helpt bijna iedere dag in huis met kasten monteren en oma brengt veel tijd door met de kinderen. Woensdag zijn ze met de kinderen naar Arendal geweest. Wij klussen na het werken eigenlijk gewoon nog wat uurtjes door. Veel stil zitten is er nog niet bij! Maar het resultaat is er dan ook wel naar!

De dakpannen zitten er eindelijk op!

Het nieuwe huis..
Jeetje, even nadenken hoor...wat is er de afgelopen anderhalve week allemaal gebeurd op het huizenfront: Onze garage staat er inmiddels: die werd in 2 dagen gebouwd. Alleen de dakpannen zitten er nog niet op: die komen komende week. Een megagarage van 50 vierkante meter, waar 2 auto's en nog veel meer in kan! Dat was super fijn. Ook omdat net op de dag dat de garage klaar was, Ikea kwam om meubels af te leveren! Meubels die we echt nog niet in het huis konden zetten, maar die in die garage moesten.

Ikea dus....die bracht meubels en andere dingen die Dennis, Natasja en wij hadden besteld. Met een aantal kasten is opa gelijk aan de slag gegaan. En wonder boven wonder is alles geleverd!

De dakpannen op het huis zijn erop gelegd. Vandaag (woensdag) is daar de laatste hand daaraan gelegd. Dat is een super mooi gezicht! Het huis is aan de buitenkant dan namelijk zo goed als af! We hebben zelf veel geverfd: de kinderkamers en alle panelen hebben een laklaagje gekregen. Deze week is de huizenbouwer zelf bezig met het aanbrengen van plinten en ander lijstwerk en zijn ook de binnen en buitendeuren gearriveerd en voor een deel al aangebracht.

We hebben de schoorsteen meerdere malen aangesmeerd totdat die strak en glad was en hem vervolgens een gewaagde kleur gegeven: olijfgroen! Super is die geworden! De tegellegger is begonnen met het aansmeren van de badkamer en waskamer en heeft membraan aangelegd. Inmiddels is hij druk bezig bij Dennis en Natasja met het leggen van tegels, wat er al super mooi uitziet! Hopelijk kan die volgende week bij ons beginnen.

Volgende week komt onze keuken! Weer spannend dus! Wel jammer dat onze tegels in de keuken en woonkamer er dan nog niet liggen, maar het is niet anders! Over een paar weken zijn we dat vast weer vergeten :-)
De garage! binnen 2 dagen was die er

Sanne en Luke zijn weer naar school deze week: een week waarin de eerste vorst weer is gesignaleerd trouwens. 's nachts worden er al temperaturen van min 2 gemeten. De kids zijn al aan het bepalen waar hun meubels moeten komen in het nieuwe huis en hebben zelf de kleuren op de muren uitgekozen: knaloranje en knal-limoen. Erg leuk en vrolijk geworden met die kleuren!

We zijn niet zo heel sterk geweest in foto's nemen de afgelopen weken, maar beloven snel een nieuwe update van hoe het huis er nu uit ziet.