Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 17 juli 2011

Weekje Nederland

Afgelopen week zijn we in Nederland geweest, op bezoek bij de opa's en oma's. Op vrijdagmorgen zijn we vertrokken met de Fjordline van Kristiansand naar Hirsthals om vervolegns verder te rijden naar Schiedam.
Met de Fjordline zit je zo in Hirsthals.
De overtocht met de Fjordline duurt slechts 2 uur en 15 minuten, dus dat gaat lekker snel. Een nadeel is wel dat door het type boot dat ze gebruiken, de ruimte aan boord beperkt is. Auto's staan strak naast elkaar met als resultaat dat we allemaal via 1 deur eruit moesten klimmen. Buiten dat is het verder een prima en snelle overtocht.
     
In Nederland hebben we veel leuke dingen gedaan, we zijn naar naar het strand geweest in Hoek van Holland waar we de pier op gingen en gezwommen hebben. We zijn een dag naar de Efteling geweest, wat een perfecte dag was: lekker weer en niet vreselijk druk waar we eigenlijk bang voor waren. De kinderen zijn overal in geweest. In alle attracties tot en met de Python toe. Luke har precies de goeie lengte van 1.20 om overal in te mogen: en dat deed hij dan ook. 
                                       
KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEEK


      
Verder zijn we die week naar de Chinees geweest om de verjaardag van oma te vieren en hebben we veel gewinkeld. Luke, John en opa gingen nog een stukje varen door de Rotterdamse haven. Belangrijkste was natuurlijk dat we volop tijd doorbrachten met onze ouders.
  


Het was een leuk bezoek en ondanks dat we met de auto gingen en het een hele dag reizen was, was het goed te doen. En een voordeel van de auto is dat je deze kunt volladen, met stroopwafels, ontbijtkoek, wat drank en vele andere leuke en lekkere dingen uit Nederland.

     
Thuis gekomen in Noorwegen stond al een blije Joop op ons te wachten die een leuk weekje achter de rug heeft bij Dennis, Natas en Soka. Ook Hans en Paula waren er deze week. Die hebben bij tijdens een BBQ zaterdag nog even kunnen zien.
  
De komende week:
  • Hebben de kinderen uiteraard nog vakantie en passen we weer om de beurt op
  • Wordt er met uitzondering van maandag slecht weer voorspeld
  • Slapen de vier kinderen zondagavond met zijn vieren op matrassen in onze woonkamer 
  • Werken John en Chan een aantal dagen op het stille gemeentehuis- gaan ze weer druk verder op onze kavels om voor te bereiden voor de huizenbouwer