Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 27 juni 2011

Zomervakantie en Foo Fighters in Oslo

Kinderen hebben vakantie!
De kinderen hebben sinds bijna een week alweer vakantie. Dus de oppascentrale is begonnen, waarbij Dennis, Natasja en wij om de beurt vier kinderen proberen te vermaken, terwijl de rest werkt. Gelukkig is het weer redelijk geweest, waardoor de kinderen zich prima vermaken in en rond het water. Bij slecht weer wordt het lego, film of andere dingen binnen doen.
   
 
Iedere dag zitten de kids in of op het water
Foo Fightters concert in Oslo!Afgelopen vrijdag waren we vrij en gingen we in de loop van de ochtend richting Oslo, nadat we de kinderen hadden afgezet bij Dennis en Natasja. We gingen naar een concert van de Foo Fighters, die we eerder al in Amsterdam, Dusseldorf, Brussel en nu dus in Oslo hebben gezien. Het was weer een super concert. We wilden wat vooraan komen tussen de 25.000 bezoekers, dus stonden we vanaf drie uur in de rij bij de Telenor Arena in Oslo. Zes uur gingen de deuren open en om zeven uur begon het voorprogramma.     
  

     
Vanaf 9 uur tot bijna half 12 gaven de Foo Fighters een onafgebroken geweldig concert weg. En wij stonden weer eens helemaal vooraan! Tot 2 meter vanaf de leadzanger Dave Grohl! Alleen werd het geduw achter ons zo heftig, dat we halverwege besloten wat meer naar achter te gaan staan: verder van de band maar met meer ruimte om ons heen. Tja, we worden ook een daggie ouder :-)
‘s nachts reden  we weer terug naar huis; drie en een half uur rijden. Dat was die dag dus 7 uur in de auto zitten en 8 uur onafgebroken staan. Maar het was het dubbel en dwars waard!    
     
Chan jarig 
Zaterdagavond was het midzomernacht. Tot 12 uur bleven we met Dennis en Natasja met een vuur in de tuin zitten. En het was inderdaad erg licht! Om 12 uur was Chan jarig. Zondagochtend brachten Sanne, Luke en John kadootjes en ontbijt op bed. ‘s middags alles nog een keer overgedaan met Dennis en Natasja en de kids en verder niet gevierd. Na een heftig avondje Oslo en een feestje bij de buren in het vooruitzicht volgende week, hebben we maar een keer geen feestje gevierd. Het was wel een lekkere zonnige dag en de kinderen waren veel in het water; in het meer maar ook in ons nieuwe, drie meter doorsnee zwembad, in de tuin. Het duurt overigens drie en een half uur voordat dit zwembad gevuld is met water.
lekker zwemmen

Onze kavel en ons huis         
De werkzaamheden op onze kavel gaan bijna dagelijks verder. Afgelopen week hebben ze veel rotsten opgeblazen met dynamiet om ruimte te maken voor onze huizen en garages straks. De steenmassa die daarbij vrijkomt, wordt vervolgens weer gebruikt om andere plekken (zoals de weg naar de kavels toe) op te vullen of te verhogen met stenen en gruis. Bijna iedere dag na ons werk rijden we er even langs om te kijken wat er veranderd is. Komende week gaan ze verder met de graafwerkzaamheden en wordt er waarschijnlijk naar water geboord, wat uiteindelijke onze waterput moet worden.   
   

De komende week     
Eigenlijk staat er weinig concreets op de planning komende week, behalve dan dat we vrijdag vroeg in de avond een grilfeestje hebben bij de buren en zaterdag naar Ikea gaan om wat meubels te bestellen. Dat wordt weer een dagje op en neer richting Kristiansand. Verder doen we lekker relaxt en wisselen af en toe een dagje met de kinderen thuis af met werken.