Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 19 juni 2011

zomervakantie


Komende woensdag hebben de kids alweer zomervakantie. 8 weken lang ! De afgelopen week stond dat ook in het teken van afsluiting van het schoolseizoen. S'avond hebben we diverse grilfeestjes gehad, afsluiting van Luke zijn klas, afsluiting van de buurtvereniging, kortom, en hoop gebakken worst en koffie.

Luke zingt een liedje met de afsluiting
De zomervakantie is een rustige periode in Noorwegen, eigenlijk worden alle activiteiten stil gelegd. Niet alleen de school is dicht, maar ook buurtverenigingen. Op het werk is het ook een stuk stiller dan normaal. Collega's zijn of gaan met vakantie, en de gemeenteraad komt pas weer in september bij elkaar.

Sanne heeft net gezwommen

Op de locatie waar we ons huis gaan bouwen gebeurt er nu van allles, er wordt druk gegraven, maar er valt nog niet zo veel van op te maken. As maandag (20/6) gaan ze met dynamiet stukjen rots weg blazen, hierna word  alles aangeharkt en zou de ruwe opzet waar onze huizen moeten komen klaar moeten zijn. Spannede week dus.

Daar ergens moet ons huis komen

gaat het deze worden ?
Veder zijn druk bezig met het uitzoeken van tegels, kleuren verf, keuken, een nieuwe houtkachel en meubels. Hoop geregel, maar wel erg leuk. Het geld vliegt de deur uit, maar we hebben er straks ook wet leuks voor terug.
Komende week :

  • De kids gaan nog maandag en dinsdagochtend nog naar school, en daarna is het zomervakantie
  • komende week dagelijks bezoek aan de tomte, om de voortgang te bekijken
  • Vrijdag naar Oslo, Foo Fighters !
  • en het weekend : lekker rustig aan !