Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 7 maart 2011

Wintervakantie

Wintervakantie 
Afgelopen week hebben de kids vakantie gehad, wintervakantie. Maar langzaam aan merken we ook hier dat het voorjaar in aantocht is. De dooi lijkt ingezet te zijn, temperaturen liggen rond het vriespunt of net daarboven. En als de zon daar dan nog eens bovenop schijnt, dan gaat het smelten snel! Maar met een pak sneeuw van meer dan een halve meter duurt het wel eventjes voordat de eerste krokussen zichtbaar zullen zijn. Wel stond er van de week in de krant dat een bepaalde vogel die die lente normaal inluidt, alweer gesignaleerd was. Continue afwisseling van dooi en vriezen heeft ook als gevolg dat er overal enorme ijspegels ontstaan en de wegen erg glas kunnen worden.
   
    
De kids hebben zich in de vakantie uitstekend vermaakt. Op maandag en dinsdag waren ze bij Hans en Paula, die in de vakatiedagen oppas-opa en oma waren. Woensdag zijn de kids met Chantal naar Arendal geweest. De schaatsbaan was gratis voor alle kinderen van school, en Sanne en Luke wilden dan ook graag een rondje schaatsen. Ook mama is even op de schaats geweest, en gelukkig heeft iedereen het zonder kleerscheuren er vanaf gebracht. Hoewel, Luke was nog wel gemeen op zijn kin gevallen, maar gelukkig heeft hij al zijn tanden nog.
   
  
Na de schaatsbaan is Chantal met de kids naar Lekeland geweest, een groot overdekt speelparadijs in Arendal. Dat is altijd feest voor de kids.Donderdag stond in het teken van skien en boodschappen. De afgelopen week was de zon veel aanwezig, dus helderblauwe lucht en een zonnetje...lekker ski-weer dus.
  

Feest voor Sanne, Amber en Anouk
Sanne, Amber en Anouk zijn in februari en maart jarig. Dus vierden ze net als vorig jaar samen hun kinderfeestje in het buurthuis. En net als vorig jaar was dat een succes, maar viel de opkomst enigszins tegen. We weten dat er veel weg zijn in de wintervakantie, maar we hadden er toch wel 40 verwacht. En dat waren er uiteindelijk maar 25. Desondanks was het feestje met limonade, zelf cakejes versieren, lichtgevende armbandjes (uit Nederland :-)), een echte disco, een kleurhoek en 'snoepjes uit een grote zak slaan' een  succes. Hans en Paula waren er ook nog en hielpen bij het feestje. Zaterdag gingen ze weer richting Nederland.
         
    
Zaterdag en Zondag
Zaterdag was het opruimdag en zijn we een beetje op Kil gebleven. Het was lekker weer en we zaten al regelmatig in het zonnetje in de tuin. Grappig is dat: in je t-shirt met een stoel in 70 cm sneeuw in je tuin zitten.

Zondag gingen we naar Myra: een dagje skipiste in ons dorp. Dat was weg leuk en anders dan anders! We hadden dit keer eten, drinken, matjes, stoeltjes, alle skispullen, sleetjes en haardhout meegenomen. En dan zitten we tussen vele andere groepjes Noren langs de skihelling lekker in de zon. Deze dag hebben we voor het eerst dit jaar weer een kleurtje gekregen! Super relaxed was dat...af en toe skien, dan weer zitten, koffie drinken, kletsen, beetje grillen. Dat was een prachtige dag. Vooral Sanne was steeds verdwenen: die was met 2 jongens uit de klas druk aan het skien.


Status huis
Deze week is de aanvraag voor de hypotheek de deur uit gegaan. De laatste grootte hobbel. Dit is nog even spannend, want zowel Dennis en Natasja als wij moeten een goedkeuring krijgen. Wij willen graag een hypotheek bij de "husbank", hier betaal je een stuk minder rente dan bij de "normale" bank, maar er zitten wel tal van voorwaardes vast aan deze hypotheek....even spannend dus nog. Uitslag is binnen 6 weken bekend !

Komende week
Die is inmiddels alweer begonnen, want het is maandag.... Vandaag gingen de kinderen weer naar school en ging john mee naar sporten met de meiden. Chantal moest wat overwerken tot 6 uur omdat ze een presentatie moest geven aan de jeugdraad, de ouderenraad en de gehandicaptenraad over een plan in Vegårshei.  
  • dinsdag: is er weer gezinssporten
  • woensdag moeten de kinderen naar school, maar....ze gaan weer skien op de helling! dus leuk!
  • woensdag na school is er weer knutselen in het buurthuis (als de kids zin hebben tenminste)
  • woensdag gaat Chan dus maar werken
  • Het weekend.....lekker rustig aan !