Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 13 maart 2011

Een rustig winters weekje

Afgelopen week was het een redelijk rustige week. Woensdag gingen de kinderen naar school, dus wij werkten alletwee vijf dagen. Nou ja, school: de kinderen gingen meer dan de helft van de dag weer skieen met de eerste tot en met de vierde klas. Een leuke dag was dat dus.   
Vanaf dinsdag tot en met vrijdag hadden we een huurauto, omdat de deuk in de Honda werd gerepareerd. Een prima auto hadden we: Skoda Yeti met vierwielsaandrijving. Die deed het erg goed op de relatief slechte wegen, die deze dagen afwisselend veel natte sneeuw, water, ijs en sneeuw op het wegdek hadden. 
         
De Audi deed het 1 dag wat minder goed op de weg: voor het eerst stond Chantal stil op de weg: het laatste deel voordat we thuis zijn, als gevolg van veel natte prutsneeuw en ijs op de weg, die overigens de hele weg niet geschoven was. De Audi redde het gewoon niet: op een redelijk steile helling wilde die gewoon niet meer verder en draaiden de wielen alleen nog maar rond zonder dat de auto vooruit kwam. Dit was duidelijk een situatie waarin de vierwielsaandrijving noodzakelijk was en de tweewielsaandrijving het niet redt.


Toevallig kwam Dennis voorbij die op weg naar Myra ging en die trok Chantal met de pick-up de weg over richting huis. En natuurlijk: een half uur later kwam de sneeuwschuiver voorbij en was de weg weer goed begaanbaar.
      
Amber jarig en Arendal
Amber was jarig 10 maart en ze werd 10!: dus dat was natuurlijk kadootjes brengen en taart eten. Het grootste kado had ze al gehad; opa en oma waren er namelijk de week ervoor.
Zaterdag overdag gingen we even op en neer naar Arendal. Om ons te orienteren op tentjes, slaapzakken en slaapmatjes. We zitten er namelijk aan te denken om voor het voorjaar wat eenvoudige kampeerspullen te kopen om het voorjaar en de zomer af en toe met de kids ergens een nachtje te gaan staan. Een echte vakantie zit er dit jaar namelijk niet in, omdat we dit jaar een huis gaan bouwen: dan moeten we de vrije dagen en het geld daar wat meer voor bewaren dit jaar. 
     
Pokeravond
Vrijdagavond was er een pokeravondje bij ons thuis: Dennis, John, Kenneth, een vriend van Kenneth en Kurt gingen pokeren. Ze deden dat met (weinig) geld. Was erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar.
   
På tur geweest
Zondag gingen we nog even på tur, ofwel ‘wandelen in het bos’. Dennis werkte en Tas, Amber en Anouk gingen mee. Dat wandelen deden we tegen de berg aan bij ons aan de overkant en was mogelijk doordat Kenneth met zijn autootje met rupsbanden sporen had gemaakt in de hoge sneeuw tegen de berg aan waardoor het goed te lopen was door de sneeuw. Als dat niet het geval was, is het nog onmogelijk om in het bos te wandelen in de sneeuw: dan zak je namelijk 1 op de drie stappen tot aan je knieen in de sneeuw. Halverwege maakten we vuur en aten de kinderen worstjes en mashmellows en wij tosties op het vuur.   
      
De komende week komen opa en oma!
De komende week ziet het programma, voor zover bekend, er als volgt uit:

  • maandag gaat Chantal sporten
  • dinsdag gaat Sanne voor de eerste keer naar 'cultuurschool' na schooltijd. Dat wilde ze heel graag en is eigenlijk een creatief anderhalf uur schilderen, knutselen en andere leuke dingen doen moet leeftijdsgenootjes
  • dinsdagavond "familie" sporten
  • donderdag: ouderavond in Sanne haar klas
  • vrijdag: komen opa en oma!