Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 9 juli 2010

Een vlot erbij op de Vegår

GEFELICITEERD !!!
 Gefeliciteerd met je verjaadag ma, en maak er maar een mooie dag van ! Je cadeau krijg je wanneer je hier bij ons bent....liefs John, Chantal en de kids.

Na een paar dagen naar het Lysefjord te zijn geweest, waren we weer thuis. Chantal was woensdag en donderdag thuis met de kids en John vrijdag. In die drie dagen hebben de kinderen veel gezwommen. Het weer is nog steeds prachtig en warm. Met dit weer is het echt een vakantiegevoel op Kil.

Hardlopen met een eland
John had een geweldige ervaring op de grusveg (grintweg) naar Kil toe: tijdens het hardlopen  kwamen hij en Joop oog in oog te staan met een enorme eland. Het beest stond op zijn gemak langs de weg en liep niet weg toen hij John en Joop zag, maar bleef rustig kijken. John had geluk dat hij zijn telefoon bij zich had en nam een paar foto's. Na een aantal minuten wilden ze weer verder lopen en toen besloot de eland een stukje voor ze uit te lopen.  Na enkele honderden meters verdween hij weer in het bos.Kids naar de kapper
Donderdag is Chan met Sanne en Luke naar de kapper geweest in Åmli. Ze zijn alletwee geknipt. Bij Sanne de puntjes en Luke weer een kort koppie. Sanne kreeg er ook nog een paars plukje bij in haar haar, die hopelijk voorlopig blijft zitten. Het was die dag erg heet, dus daarna zijn we het water ingesprongen aan het strandje in Åmli. Samen met Sanne zwom Chan naar een vlot met duikplank. Daarna zwom Sanne er alleen naartoe en ging van de duikplank af.

Voetbal kijken met 12 Nederlanders

Vrijdag speelde Nederland om 4 uur de kwart finale van de WK. Net op de valreep waren Dennis, Natasja, Hans, Paula, Seef en Ernesto thuis Den, Tas en de rest van hun familie waren een week naar de Hardangervidda geweest voor een rondrit met campers. Dat was een superreis! Kijk op hun weblog voor de foto’s!

Eigenlijk kunnen wij geen zender ontvangen met voetbal erop, maar John had iets op internet gevonden waardoor we toch konden kijken op tv! Dus met zijn allen zaten we met bier en pizza om 4 uur voor de tv. Super dat ze wonnen natuurlijk! Nu de komende 2 wedstrijden nog….mochten ze de finale halen, dan zien we die in Denemarken: op de eerste dag van onze vakantie daar.

Verjaardagsfeestje
Zaterdag vierde Chantal haar verjaardag. Alle buren waren er, Hans en Paula, en Joffe en Martine met de kinderen. Na een fikse regenbui ’s middags, klaarde het tegen de avond weer op, zodat we lekker buiten konden zitten tot middennacht. Alleen de knotten (kleine mugjes) waren erg irritant. Dus spuitbussen tegen de muggen, wierrook, muggenkaarsen, extra lange broeken en vesten werden uit de kast getrokken.

We hadden taart en bowl zelf gemaakt en tegen half 10 gingen de sateetjes op de barbeque. Verder was er veel drank en het was gezellig.

De verdere zoektocht naar een kavel
We hebben inmiddels de prijs ontvangen van de gemeente voor de kavel die we in eerste instantie op het oog hadden. Aangezien niet de kosten voor de kavel, maar die voor de stroomaanleg en wegaanleg erg hoog werden, willen we het liefst een tweede locatie hebben als alternatief, zodat we ook voor die locatie de kosten kunnen laten doorrekenen. Op die manier kunnen we 2 locaties beoordelen wat kosten en voor- en nadelen betreft. Voor die alternatieve locatie hebben we tot nu toe 2 mogelijkheden gevonden. 1 daarvan hebben we afgelopen zondag bezocht. Het betreft een plek redelijk dicht aan het water. We weten echter nog te weinig van die locatie af en zoeken nog contact met de grondeigenaar.

Vlot op het water
De kinderen spelen en zwemmen veel in het water wat grenst aan onze tuin: Het is inmiddels zo vanzelfsprekend, maar als we erover nadenken is het eigenlijk bizar, dat we gewoon 30 meter van ons huis in ons eigen meer kunnen springen. Om een of andere reden zwemmen we (en vooral de kinderen) nu veel vaker dan vorig jaar. John wilde dan ook graag een vlot maken waar ze naartoe kunnen zwemmen. Van de buurman kregen we daarom 2 enorme pallets, waartussen we lege grote jerrycans hebben gedaan. Na veel getimmer en gezaag, heeft John een vlot gemaakt. De kinderen vinden het helemaal geweldig en zwemmen in het diepe (Luke met reddingsvest aan) naar en van het vlot.


De natuurlijke waterglijbanen....jettegrytene
Vrijdag hadden we allemaal vrij! inclusief Dennis en Natasja. Die dag gingen we naar de jettegrytene in Nissedal: een uur rijden vanaf ons. De jettegrytene zijn eigenlijk allemaal natuurlijke waterglijbanen van steen, die tussen de bergen liggen. Door de jarenlange stroom van water is een steenmassa helemaal glad geworden en vormen zich natuurlijke stroompjes, plassen, baden enz. Hoewel er nu weinig water was door de droogte, was er toch meer dan genoeg water om ons te vermaken. Sanne sprong zelfs van een aardige hoogte naar beneden in 1 van de diepe 'baden'

Bijna naar Denemarken!
En zondag vertrekken we met Dennis en Natasja en de kids naar Denemarken! Met de auto naar Larvik, dan over naar Hirtshals met de Colorline, om vervolgens na 3,5 uur rijden aan te komen naar het drukke Billund. Bijna grenzend aan Legoland is er een heel groot park gebouwd met subtropisch zwemparadijs, speeltuinen enz. Enz. Eigenlijk een soort Center parcs, maar dan nieuwer, luxer en een nog meer uitgebreid zwembad (aan de foto’s te zien). Het park is gloednieuw: in april vorig jaar geopend.

Helaas gaat Joop niet mee: die gaat naar een dierenpension. Gelukkig gaat zijn grote vriendin Soka ook mee, waarmee die af en toe samen in de kennel zal zitten.

Verder de komende dagen….
  • zaterdag Joop naar het dierenpension brengen en spullen inpakken
  • zondag vertrek naar Denemarken
  • de 22e komen opa en oma Hennink naar Kil!! En een dikke maand later de andere opa en oma.