Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 20 juli 2010

Vakantie naar Denemarken, Lalandia

We zijn maandagavond terug gekomen van 8 dagen Denemarken. We gingen samen met Dennis, Natasja en de kids 8 dagen naar een park in Denemarken, wat op grote lijnen vergelijkbaar is met Center Parcs in Nederland. Het park was in Billund, ligt naast Legoland en heet Lalandia. Lalandia is een super nieuw park, wat in april vorig jaar pas geopend is.Eerst brachten we de dag voor vertrek Joop naar het dierenpension, waar hij samen met Soka verbleef. Zondagochtend vertrokken we vervolgens vroeg richting Larvik, waar we met de Color Line overvaarden naar Hirtshals in Denemarken. Het was druk op de boot, maar niet overdreven. We hadden redelijk plek om te zitten. 3 uur en 3 kwartier deed de boot erover. Daarna nog een kleine 3 uur gereden naar Billund.

We kwamen daar laat in de middag aan en de check-in was volledig geautomatiseerd. Over de mail hadden we een code ontvangen waarmee we de slagboom op het park konden openen en waarmee we ons huisje konden openen. Binnen in het huisje laf er vervolgens voor iedereen een armbandje klaar met chip erin, die we 8 dagen moesten omhouden. Met de armband konden we het huis op slot doen, het zwembad in en uit, de kluisjes in het zwembad gebruiken en het indoor speelparadijs in. Ideaal dus!

Het huisje was super luxe: 4 slaapkamers, 2 badkamers, sauna, bubbelbad, volledig uitgeruste keuken en vooral….gloednieuw! Op loopafstand van het huisje was het centrum van het park met als hoofdattractie het zwembad met vele glijbanen, een stroomversnelling, golfslagbad, sauna’s, buitenbadje, bubbelbaden enz. Vooral de kinderen vonden dat helemaal geweldig. We zijn er dan ook iedere dag een paar uurtjes naartoe geweest. Met uitzondering van Amber, die na een paar dagen op het grind was gevallen met haar knie waardoor ze een lelijke wond overhield dat moest worden gehecht. Dat was dus balen, want Amber kon daardoor het zwembad niet meer in de laatste dagen. Gelukkig waren er ook nog andere leuke dingen te doen.
Verder hebben we nog gebowld en 2 keer gegeten in het buffetrestaurant. De eerste avond hebben we met meerdere Nederlanders (en Spanjaarden) de finale van de WK gekeken. Helaas niet gewonnen, maar wel een leuke sfeer!

Vlakbij het park hebben we bij een boer aardbeien geplukt. Heel goedkoop en super lekker! We hadden bij elkaar 4 kilo geplukt die er binnen 1 dag doorheen gingen. Het centrum van Billund was vooral interessant om de supermarkten die (voor ons, wonende in Noorwegen) relatief goedkope spullen en drank verkochten. Dat was dus flink inslaan: wijn, bier, drank (wel binnen de toegestane hoeveelheid natuurlijk), smaakjesthee, beschuit enz.
Het weer…..het was warm! Benauwd warm! Maar (gelukkig) wel zeer regelmatig met flinke buien en wind. We hebben bijna alleen maar in T-shirt en korte broek gelopen: regen of geen regen.

Maandag gingen we weer naar huis. Helaas was de boot nu afgeladen en was er geen plek meer in het buffetrestaurant waar we hadden willen eten. Dat was dus letterlijk 3,5 uur rondhangen op de boot. Nu zijn we weer lekker thuis! En kijken we terug op een zeer leuke vakantie in Denemarken. Een vakantie waar de kids helemaal uit hun dak gingen met de leuke dingen die er te doen waren en die daardoor ook voor de ouders erg leuk was.

En gedurende deze week hebben we het klaverjassen weer opgepakt: dat gaan we dus de komende week maar weer eens met de ouders van Chan doen, die donderdag komen! De rest van de week zijn we lekker nog vrij. Volgende week woensdag heeft Sanne nog een verjaardagsfeestje en verder hebben we nog niets gepland. We hopen op goed weer als opa en oma er zijn! Maar volgens de weersverwachtingen moet dat wel goed komen.