Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 16 juni 2010

schapen en zomerfeestjes

Het inwonerstal op Kil is meer dan verdubbeld: 16 nieuwe bewoners hebben we op Kil.
En zijn erg wit en wollig. Het zijn namelijk schapen. Ze staan aan de overkant van Dennis en Natasja, rondom het vakantiehuis waar de ouders regelmatig verblijven. Ze zijn erg leuk, maar we moeten vooral oppassen voor Joop, die heel graag achter ze aan wil rennen. Dus we houden Joop maar aan de lijn als we er langs lopen. Rondom het huis kan hij gelukkig nog wel rondlopen.
Donderdag was het een afsluitingsfeest voor de school van Sanne. Jaarlijks vieren alle klassen de afsluiting van het schooljaar met BBQ waarbij alle leerlingen, ouders en zussen en broers zijn uitgenodigd. Dit jaar was dat in Ubergsmoen, waar ook gezwommen kon worden. Beetje kletsen met andere ouders en Sanne heeft druk gezwommen met klasgenootjes.
Luke was er niet! Want Luke was 2 dagen naar het dierenpark in Kristiansand. Samen met 4 andere kinderen van zijn barnehage die straks bij hem in de eerste klas komen en 2 leidsters, gingen ze naar een dieren- en attractiepark in Kristiansand. ’s nachts sliepen ze in 1 van de huidsjes die op het park zelf staan. Voor alle 6 jarigen die na de vakantie naar school gaan is dat een tradistie voor deze regio.


Luke had het dik naar zijn zin en kwam terug met een piratenoorbel in zijn oor, een piratenooglap, een zwaard en een pistool. Duur uitje wat de ouders zelf gewoon moesten betalen, maar super leuk! Zijn beste vriendje was ook mee en de barnehagegroep waar Borras in zit, was er ook.

Zaterdag was er een muziekfestivalletje in Åmli. Overdag was er wat muziek en sprinkussens voor de kinderen. De springkussens hadden de kinderen eigenlijk snel gezien, maar de meiden (Sanne, Amber en Anouk) vonden de muziek helemaal super! Het feestje was een beetje in cowboystyle en Sanne had dus haar cowboyhoed op gedaan. De meiden waren lekker aan het dansen en Anouk en Sanne trokken de aandacht van een fotograaf die fot’o’s van hun maakte voor de krant. De komende dagen houden we de krant dus maar even in de gaten!
Er waren nog vier klasgenootjes van Sanne met ouders die we kennen uit Vegårshei. Luke hield zich vooral bezig met stenen, water en zand. Het feestje was namelijk aan het water.

Planning voor de komende week :
  • Sanne heeft der laatste schoolfeest
  • Woensdag hebben de kinderen een buurtfeest ivm afsluiting voor de zomervakantie
  • vrijdag BBQ met alle buurtjes op Kil
  • Zaterdag misschien even naar Arendal
  • Zondag, nieuwe bouwgrond bekijken !!