Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 11 oktober 2009

Herfst en vleermuizenHet wordt kouder en vuur maken mag weer....
Klik hier voor alle foto¨s

Afgelopen maandag is Chan met de kinderen en met Natasja en de kinderen, naar de bioscoop geweest in buurgemeente Åmli. Dat is een `mobiele bioscoop`, die de nieuwste films 1 keer in de maand afspeelt in locale buurthuizen of gebouwen. In Åmli was dat in een museum waar ook bevers en andere dieren uit de omgeving tentoongesteld.

We stelden ons er niets van voor, maar het was duidelijk dat dit een happening is in de dorpen! Er zaten tot onze verbazing zo`n 80 mensen. Dat waren vooral kinderen omdat het een kinderfilm was. De kids vonden het helemaal geweldig en aten en drinken zich helemaal vol aan lekkere dingen die we hadden meegenomen.

Voordat de bios begon, konden kinderen eigen eten maken. Dus wilden we daar wel eens aan meedoen. Naast Luke, Sanne, Amber en Anouk, waren er nog 2 nederlandse kinderen die daarop afkwamen. Dit waren 2 dochters van een Nederlands stel dat sinds begin dit jaar in Åmli wonen. De kinderen vonden het helemaal leuk dat ze met 6 nederlanders waren. En het grappige was….er kwamen nog maar 3 andere Noorse kinderen eten maken. Er waren meer Nederlanders dan Noren dus. De kids hadden verwacht worstjes met patat te maken en te krijgen, maar daarvoor in de plaats maakten ze elandensoep en een bessentoetje. De soep was lekker, maar van het toetje moesten ze niets hebben.

Op dezelfde maandagavond is John met Joop naar hondentraining geweest. Nu is de training nog 1 avond en dan zou Joop ons volledig moeten gehoorzamen :-).

Vleermuizen rond ons huis

Iedere avond, om een uur of 10, half 11, laten we Joop uit. Het is dan erg donker buiten en de laatste week ook erg koud. Een paar weken geleden sprong Joop uit zijn mand rond die tijd en kon niet wachten. Maar dat is nu veranderd.....Om een uur of 10 ’s avonds ligt meneer languit te ronken in zijn mand, die bijna in de haard staat. Als 1 van ons dan de riem pakt in de gang en de schoenen aandoet, gaat er 1 oog open vanuit de mand. Daarna gaat dat oog snel weer dicht, om ons maar te laten denken dat Joop slaapt. Met veel gepor en met veel tegenzin krijgen we Joop eindelijk uit zijn mand. Hij rekt zich nog eens goed uit en strompelt langzaam naar de voordeur. Eenmaal buiten doet hij zo snel mogelijk zijn behoefte en blijft, bij het verder lopen, demonstratief staan op de weg. Het liefst gaat hij dan zo snel mogelijk zijn bedje in: in zijn bench in het buitenhuis, lekker op zijn kussentje.

Regelmatig als Joop eenmaal op bed ligt, worden we tussen het buitenhuis en ons huis bestookt door vleermuizen; ze vliegen letterlijk om je oren, maar je hoort ze niet en ziet ze alleen maar met een enorme snelheid voorbij vliegen. Ze zijn niet groot, ongeveer ter grootte van een muis, en dan met vleugels. Toen Sanne dit hoorde, wilde ze natuurlijk ook de vleermuizen zien. En zo geschiede…. Dinsdagavond was er weer ergens een vleermuizenfeest, en Sanne dus rond 22.30 uit bed gehaald. Ze vond het prachtig, en wilde gelijk de volgende dag weer kijken. Luke wilde eigenlijk ook kijken, maar toen we hem wakker maakte, draaide hij zich weer snel om met de opmerking : ik wil geen vleermuizen !

Afgelopen week was ook de tandarts aan de beurt, John mocht zich gelukkig prijzen, en had niets, maar Chan viel wel in de prijzen. Op de foto’s was een gaatje zichtbaar, ja…we mogen de beurs weer trekken !

Vrijdagavond hebben we een groot kampvuur in de tuin gemaakt. Het was koud buiten en begon donker te worden. Samen met warme koffie en een borrel was het toch aangenaam bij het vuur.De kids vonden het geweldig, ze verzamelde dode varens om het vuur hoog te laten oplaaien, en er daarna als indiannen omheen te dansen. Ze hebben het er nog steeds over !
Chantal heeft zondag weer elanden soep geserveerd, en John heeft met de kids een thuis biosscoop gemaakt compleet met popcorn en limonade. Daarna met Joop en de kids nog på tur geweest, eeen relaxte zondag dus.

Hoezo mag ik niet naar binnen dan?
Klik hier voor alle foto'sDe komende week:

- maandag is de laatste hondentraining, waar Chantal en Natasja met de honden naartoe gaan. Dennis is dan aan het werk, dus zal John 4 kinderen thuis hebben.
- dinsdag gaat Sanne sporten
- woensdag is de eerste zwemles van Sanne en Luke! Ze hebben er veel zin in¨
- vrijdag een weekendje weg naar een hytte in Gautefall! Erg veel zin in!