Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 10 juli 2015

Zomerse dagen en Chantal 40!

De vakantie van de kinderen is in volle gang. In totaal hebben ze 8 weken vakantie. Wij werken gewoon maar zijn tussendoor regelmatig een dag of een  halve dag vrij om de kinderen en onszelf bezig te houden. Vooral op de dagen met mooi weer is dat volop genieten: zwemmen, varen, waterskien en lekker bezig zijn.

Ons huis vanaf het water


Verjaardag
Pjotr en Rowan waren bijna tegelijk jarig en dat werd gevierd bij Harry en Mariska in de tuin! heerlijk buiten gezeten en geBBQ't. Gezellig weer met een aantal Nederlanders samen. En de kinderen spelen heel goed en leuk samen.

Luke, Amber, Sanne en Anouk in Tvedestrand

Opening van een nieuwe zwemplek: Tryttjenn
We zijn lid van een vereniging die allerlei activiteiten organiseert voor jong en oud. Chantal is daar ook bestuurslid. Deze vereniging heeft samen met betrokken buurtbewoners en de grondeigenaar het initiatief genomen vorig jaar om een zwemplek om te bouwen tot iets moois. Resultaat is dat er nu een heel groot vlot is gebouwd met een glijbaan en duikplanken wat ronddrijft in een meertje. Ook is er een hele grote loop- en zitbrug in het water gebouwd.

Allemaal gebouwd door een aantal actieve buurtbewoners. En dat is nog niet alles: ook hebben ze een enome grilhut gebouwd. Het resultaat is te zien op de foto’s. Chantal zat in de projectgroep om dit project te realiseren. Meebouwen heeft ze niet gedaan, maar wel op alle mogelijke manieren sponsoring en subsidie-aanvragen  gedaan en geregeld. Dus voor financiele middelen gezorgd waar het materiaal van gekocht kon worden. 

En daarnaast ook nog een waterfiets en een mooie gril die ze hebben kunnen kopen van het geld wat binnen is gekomen. 

Daarna hebben ze meegedaan met een wedstrijd van de regionale houtfabriek (waar Dennis tot voor kort werkte) en hebben daarbij een ‘inspiratieprijs’ gewonnen, wat nog meer geld in het laatje bracht voor het project.


De prijs werd geviers met een feestje waarbij er 100 mensen kwamen en de prijs werd overhandigd aan de projectgroep. Klik op deze link om een filmpje te zien van het resultaat. Dit is door Bergene Holm gefilmd op de dag van de uitreiking.


Sanne drie dagen naar een festival!
Sanne is samen met een paar jongens en meiden naar een echt festival geweest met campingovernachting (3 nachten). Een alcoholvrij festival voor jongeren op een eiland voor de kust. Prachtig weer was het en ze zaten met zijn zessen samen in een grote tent. 's avonds speelden er bandjes en vooral de sfeer was erg leuk op de camping. Beetje rondhangen, kletsen, zwemmen en muziek luisteren. Geen goedkoop festival maar zeker de moeite waard geweest. De kleintjes worden groot.... :-)

Wateractiviteiten
Naast zwemmen zijn we nu ook veel meer bezig met de boot: we hebben een andere boot gekocht en die is  sneller en zwaarder. Met de band erachter hangen is nu enorm leuk en gaat erg hard. Van andere nederlanders hebben we waterskies gekregen, die Sanne en Luke en Anouk hebben uitgeprobeerd. En met succes! alle drie konden ze binnen no-time waterskien! Verder hebben we weer de nodige zwemplekken bezocht waar de kinderen lekker konden zwemmen.Chantal 40 jaar!
Tja, we worden allemaal ouder! Chantal is 40 geworden en gaat het nog vieren. Momenteel zijn er volop knotten (mugjes) die een buitenfeestje ‘s avonds snel kunnen verzieken: dus het feestje komt nog eind juli. Nu maar hopen dat het dan wel mooi weer is. Wel heeft ze al kadootjes gehad van John, de kids en Dennis en Natasja. Waaronder een hele mooie 'spekjes-taart' van Natasja.


Bezoek uit Zweden
En toen kregen we bezoek van Nederlanders uit Zweden! Oude bekenden van ons! Een jongen die bij Sanne op school zat in Nederland (Jesse), is met zijn ouders vorig jaar geemigreerd naar Zweden en kwamen drie dagen bij ons op bezoek. Erg leuk om ze weer te zien en bij te praten. Ook veel gesproken over de verschillen tussen Noorwegen en Zweden. Ondanks het matige weer tijdens hun bezoek, hebben we nog gezwommen in Tvedestrand en maar weer eens elandensoep gegeten op Kil.