Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 28 juli 2015

Juli 2015

Het is juli 2015. De zomer begon zo mooi eind juni, maar de temperaturen werden lager in de loop van juli. Helaas werd het kouder en kwam er meer wind en regen. Toch mogen we niet klagen. Want we hebben veel buiten kunnen doen de afgelopen weken en genieten er nog steeds van.

 
KLIK HIER VOOR ALLE FOT'S VAN AFGELOPEN WEKEN

Vikingmarkt
Met Dennis en Natasja zijn we naar de Vikingmarkt geweest richting Kristiansand. Hier wordt jaarlijks een vikingendorp nagebouwd en lopen er zo goed als echte vikingen rond! Er worden demonstraties gegeven en imitaties gedaan uit die periode. Drie jaar geleden zijn we er ook geweest. Leuk om er om de paar jaar eens een kijkje te nemen.

Supertramp concert

Toen John eind vorig jaar jarig was, had Chantal hem kaartjes gegeven voor een optreden van Roger Hudgson (Supertramp) nu in de zomer. Dat was dus vorige week. Een paar dagen voor het concert kwamen we erachter dat het optreden buiten was: vlakbij de haven van het kustplaatste Langesund.
Ongeveer 2000 mensen kwamen erop af en het was een leuk optreden. Leuke tijdloze muziek van Supertramp en we stonden helemaal vooraan!


Verjaardagsfeest Chantal
Chantal was een maand geleden al jarig geweest, maar vierde dat nu pas. Zowel Noren als Nederlanders waren uitgenodigd. Alles bij elkaar waren we met zijn dertigen en was het heel gezellig tot in de late uurtjes. Leuke kado’s gehad en veel drank en hapjes gingen er doorheen die avond. Sanne had een quiz geregeld voor die avond en Luke heeft pianonummer gespeeld voor de visite.


En verder…
Hebben we gevist bij de kust en zijn we naar kustplaats Risør geweest. John sloeg een grote makreel aan de haak die er helaas weer afschoot voordat die hem binnen kon halen. Verder vooral veel
krabben gevangen tussen de rotsen.De kinderen staan nog steeds af en toe op de waterskies en we varen met de boot het hele meer over. Helaas is dat de afgelopen 2 weken wat minder aangenaam door de lagere temperaturen en tegenvallende zomerweer.

 
De kinderen hebben regelmatig bezoek van vriendjes en vriendinnetjes of gaan ergens anders spelen. Best vaak eigenlijk. Maar 8 weken vakantie is dan ook wel lang. Dus pretiig met wat gezelschap af en toe. Sanne heeft ook haar Nederlandse vriendin Gwen op bezoek gehad die een nacht bleef slapen. Dit hebben we gelijk gecombineerd met een BBQ bij ons in de tuin.

Net als Chantal werd ook Rene dit jaar 40. Dat werd gevierd met een BBQ met wat buren en vrienden. Erg gezellig. Bizar hoeveel mensen er dit jaar opeens 40 worden om ons heen.

Volgende week, 1 Augustus, gaan de kinderen een week op kamp met de padvinders: richting de bergen. Dan wordt het truien uit de kast trekken, want in die regio is het momenteel maar 10 tot 14 graden overdag. Wordt wel een leuke week, want ze gaan een bergtop beklimmen (Gaustatoppen), naar Vemork (zwaar-water fabriek uit de 2e wereldoorlog en kabelbaan) en krijgen veel opdrachten en spelletjes die week. Bij een beetje redelijk weer, willen ook wij met Dennis en Natasja de Gaustatoppen weer beklimmen (2 jaar geleden ook gedaan met collega's). Maar gezien de weersverwachting blijft dat nog even onzeker.