Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 1 maart 2015

Oslo

Afgelopen week was het in Noorwegen 'wintervakantie' (vinterferie). De kinderen waren een week vrij. John heeft drie dagen gewerkt en Chantal 1 dag. Van zondag tot en met dinsdag zijn we drie dagen naar Oslo geweest. In eerste instantie omdat we de paspoorten moesten vernieuwen, maar we hebben er gelijk een paar leuke dagen van gemaakt.

Koninklijk paleis Oslo


Precies 5 jaar geleden waren we ook bij de nederlandse ambassade in Oslo om voor ons een nieuw paspoort aan te vragen en voor de kinderen een reiskaart (identiteitskaart). Dit keer namen we allemaal een paspoort. Met uitzondering van de kosten voor de paspoorten en pasfoto's, ging alles voorspoedig. We moesten een vingerafdruk geven, formulieren invullen en uiteraard een handtekening zetten. De paspoorten worden binnen een week opgestuurd naar ons huisadres.

Middeleeuws slot Oslo

We gingen naar Oslo met de trein. De kinderen hadden dat nooit eerder gedaan. Lekker relaxed 3,5 uur in de trein met laptop en ipads erbij. Bevalt goed met de trein naar Oslo, hoewel het niet goedkoop is.

Verder hebben we de stad Oslo verkend: Het was helaas regenachtig weer, maar ondanks het weer hebben we veel gelopen en gezien: veel gewinkeld, naar de bioscoop geweest (Spongebob) en het middeleeuwse kasteel van Oslo gezien. Verder kroketten gegeten bij het gezellige Cafe Amsterdam en gegeten bij het Hard Rock Cafe waar we zelf muzieksuggesties mochten aangeven.

Hard Rock cafe

Hotel was basis, maar goed: de kinderen sliepen in een stapelbed op onze kamer. En meest perfect was dat het hotel midden in Oslo centrum ligt. Alles is op loopafstand.

Broodje kroket bij cafe Amsterdam

Na Oslo waren de kinderen nog een paar dagen vrij. Op donderdag kregen ze bezoek: Sanne haar vriendin bleef slapen/spelen en Luke kreeg de nederlandse jongens Pjotr en Veli op bezoek. Vrijdag was het gratis skien op de skihelling in het dorp. Dat was een heerlijke zonnige dag, waarop de kinderen het dik naar hun zin hadden met vriendjes en vriendinnetjes terwijl wij aan het werk waren aan de andere kant van de weg.


Komende week gaan alle activiteiten en school weer beginnen. Piano, voetbal, handbal, ouderavond Sanne, aerobics enz. John en Chantal hebben zich opgegeven voor het jaarlijkse volleybaltoernooi in de sporthal in maart: dan strijden er heel veel teams (uit het dorp) tegen elkaar waarbij wij spelen voor de buurtvereniging. Is vooral voor de lol, want echte volleyballers zijn we niet :-)