Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

donderdag 4 december 2014

Feestjes

Padvinderweekend
Luke en Sanne zijn op padvinderkamp geweest vlakbij ons huis. Ze sliepen met zijn drieen of vieren op een kamer en samen met 130 andere padvinders uit de regio hadden ze een leuk weekend met opdrachten, eten, spelen, wandelingen, uitdagingen en rondhangen. Ook ‘s nachts werden ze wakker gemaakt en deden ze een spel in het bos: erg spannend en leuk allemaal.


In datzelfde weekend gingen John en Chan lekker uit eten samen om de trouwdag van de week ervoor te vieren. Heerlijk gegeten bij een goed steakhouse in Arendal.
   

Cursussen
Chan is binnen 2 weken 2 keer op cursus geweest met hotelovernachting. De eerste keer was in Grimstad over bestemmingsplannen en de tweede in Kristiansand over hoe je in het maken van bestemmingsplannen rekening moet houden met natuurgevaren zoals overstromingen en steenlawines (of hoe dat dan ook heet in het Nederlands). Waren zeer nuttige cursussen met achtereenvolgend 60 en 120 deelnemers. Wat veel is! En lekker gegeten en gedronken in de hotels. Maar ook weer erg lekker om daarna weer thuis te komen.

Feestjes
Sanne had een ‘nerd-party’ en was dus verkleed als ‘nerd’: thuis bij een vriendinnetje.
En Ron, een Nederlandse vriend van ons die in de buurgemeente woont, was jarig en gaf een feestje. Erg gezellig met erwtensoep, Nederlandse muziek en lekkere hapjes. 


     
Van Luke zijn klas was er een kerstafsluitingsfeestje. Beetje vroeg, maar dat deden ze omdat er al zoveel te doen is net voor kerst. Dat was buiten, met alle ouders en broers en zussen erbij. Met warme chocolademelk, barbeque en een vuurtje en kaarsjes erbij, was het gezellig samen kletsen met ouders en kids. De kids waren lekker aan het spelen.
       
Op John zijn verjaardag was er een feest in het buurthuis. Sanne en Luke sliepen bij Harry en Mariska en vermaakten zich daar goed met de kinderen Pjotr en Veli. Zij komen binnnenkort bij ons logeren. Het feest was van ouds gezellig: eten, lokale toneelclub, muziek, dansen, kletsen en veel drinken. Want dat is het bij de Noren als het om drinken gaat: alles of niets. En deze avond was het ‘alles’

      
En opa was jarig: Opa Arno werd 70 jaar vorige week en heeft dat thuis in Nederland gevierd. Helaas zonder ons, maar zo te horen was het een gezellige middag met veel visite. Proost nog een keer pa!
   
John had zijn jaarlijkse bierproefavond bij een noorse kennis op de zolder. Hij nodigt regelmatig een aantal noorse mannen uit op zijn garagezolder wat omgetoverd is tot een cafe. Erg leuk. Enigste nadeel is dat Chan hem midden in de nacht moet halen met de auto. Midden tussen dronken en aangeschoten Noren. Maar wel erg gezellig.
     
Jongerenclub
Er zijn 2 jongerenclubs in Vegårshei. 1 ervan heeft 1 keer in de maand een avond voor kids van 10 tot 13 jaar, wat op een vrijdagavond is van 18 tot 22 uur. Sanne was daar al een paar keer geweest maar Luke mocht nu ook. Hij vond het helemaal geweldig. Een klein buurthuis, waar een aantal ruimtes inzitten waar verschillende activiteteiten zijn: biljart, film/tv, spelcomputer, een zithoek en verkoop van eten, drinken en snoep. Helemaal leuk vinden ze het alletwee om een beetje rond te hangen met klasgenoten.

       
John jarig!
En John was jarig! Op zijn verjaardag werden we wakker na het buurtfeest. Dus besloten we het feestje maar een weekje uit te stellen. Op zijn verjaardag zijn we ‘s middags naar Arendal geweest: Mac Donalds en de bioscoop: naar de Hunger Games 3 geweest. Sanne haar favoriete film.
Een week later, op een zondag middag, hebben we John zijn verjaardag met een groep Nederlanders (20 st.) gevierd. Was super gezellig en de kids vermaakten zich ook goed samen. Drie taarten gemaakt, soep en gehaktballen J.

Luke op de piano
En Luke heeft afgelopen week nog een optreden met de piano gehad.
Toepasselijk voor kerst had hij de tune van Star Wars gekozen :)