Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

donderdag 6 november 2014

Herfst en veel regen!

De afgelopen weken is er veel regen gevallen. In de westelijke delen van Noorwegen heeft dat zelfs tot overstromingen geleid waarbij volledige huizen zijn weggespoeld. Onder meer in Odda. Gelukkig was dat ondanks de hevige regenval van afgelopen weken, hier nog niet het geval. Maar de waterstand in de meren in de rivieren is hoog en Joop heeft duidelijk minder zin om naar buiten te gaan als die ziet dat het zo regent :-). Toch laat de zon zich overdag gelukkig nog regelmatig zien en hebben we soms een paar uur een stralende blauwe lucht voordat het ‘s avonds weer losgaat.
   

De temperatuur is schommelend: tussen de soms min 1 ‘s nachts tot soms 10 plusgraden overdag.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEKEN
Het waren gewone en drukke herfstweken de afgelopen weken. Luke had een afsluitingstoernooi van voetbal. Hij was de keeper. Nu is de voetbaltraining even gestopt tot na de het nieuwjaar. Hij overweegt om tot die tijd weer te gaan handballen. Sanne haar handbal gaat gewoon door: 2 keer in de week trainen en 1 keer in de drie weken in het weekend wedstrijden. Het gaat niet zo super met Sanne haar team, dus trainen ze momenteel wat extra .

 
Chantal is met Luke en 60 anderen uit Vegårshei met de bus (georganiseerd door buurtvereniging) naar een nieuw zwembad geweest in Kristiansand. Was een geslaagde en gezellig dagje, afgeloten met pizza.
  

John loopt nog steeds twee keer in de week hard: 10 tot 13 kilometer en Chantal loopt 1 keer in de week 5 kilometer hard en 1 keer in de week aerobics met 30 andere vrouwen in de sporthal.  


Flessen sorteren in de bierbrouwerij: hier Harry op de foto (nederlandse inwoner in Vegårshei)

Chan is naar een boekhoudcursus geweest 2 avonden in Arendal in verband met de nieuwe website die we hebben opgericht voor het adverteren van kavels in Vegårshei en omstreken. Verder heeft Chan 1 keer en John 2 keer in de bierbrouwerij in Arendal gewerkt met een aantal andere ouders van leerlingen uit Sanne haar klas. Dit werd gedaan om geld te ‘sparen’ voor een excursiereis die de kinderen gaan maken in de 10e klas naar Polen en Auswitch (Sanne zit nu in de 7e klas). Om ervoor te zorgen dat ze dan hun reis bij elkaar gespaard/gewerkt hebben verzinnen de ouders zelf iets om dit voor elkaar te krijgen. Dus dat werd drie avonden kratten stapelen, flesjes sorteren, afgekeurde bierflesjes openmaken en leeggooien enz.

Sanne en Luke hebben afgelopen weekend in de sporthal geslapen met 100 andere kinderen. Hier werd het jaarlijkse 24-uurs-festival voor kinderen georganiseerd: 24 uur lang activiteiten, opblaasattributen, optredens, eten, spelen, film kijken enz. Ze hadden het super naar hun zin. Was vooral voor Luke spannend omdat het de eerste keer was. Toen de kids weg waren, zijn Chan en John naar de Ikea geweest en een groot winkelcentrum net voor Kristiansand.

Tussendoor op een doordeweekse dag heeft Chan nog een bewonersavond gehad die ze georganiseerd had voor haar werk: hier kwamen 50 bewoners naartoe die kwamen discussieren over de buurt en gewenste verbeteringen wat betreft wegen, bebouwing en openbare ruimte.
    
En dan was er Halloween: op een vrijdagavond met Halloween, had Luke afgesproken met 2 vriendjes en hebben ze snoep langs de deuren opgehaald. Daarna lekker gespeeld bij 1 van zijn vriendjes. Sanne had met een grote groep afgesproken. Ook zij gingen de straat op zwaar verkleed als vampieren en andere enge gedaantes. ‘s avonds om 10 uur was het wel weer mooi geweest en hebben we haar opgehaald.
Komende week:

-          De kinderen zijn alletwee op padvinderkamp, 2 nachten het weekend. Het is aan de overkant van ons huis, dus niet ver! Ze hebben er enorm veel zin in en voor Luke de eerste keer.

-          Chan 2 dagen cursus in Grimstad (met overnachting) met 60 anderen uit de regio over bestemmingsplannen