Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 22 april 2014

Pasen 2014

Anderhalve week op een zaterdagavond was er weer een buurtfeest. Terwijl de kinderen bij anderen konden slapen, gingen wij met Dennis en Natasja en met 60 andere personen naar het buurtfeest. Erg geslaagd feest met veel dansen, drinken, eten en veel lol :-) Zeker voor herhaling vatbaar! Ivor was er ook en werd als nieuwe bewoner geintroduceerd in de buurt. De volgende dag hielp Chantal met de rest van het bestuur van de buurtvereniging met opruimen: wat een bende was dat! 3 vuilniszakken met lege blikken en flessen bier en drank.

Ze worden steeds ouder, maar paaseieren zoeken blijft leuk

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S

En toen was het alweer pasen: de weken vliegen voorbij, de sneeuw is verdwenen rond het huis, maar in de bossen en op sommige plekken in de schaduw vind je de resten nog. 's nachts is het vaak nog rond het vriespunt en kunnen de autoramen 's ochtends nog dichtgevroren zitten. Maar overdag is het vaak heerlijk week: De paasdagen en de dagen ervoor waren zonnig en blauw. John liep zelfs al een paar keer met zijn korte broek aan.

De afgelopen weken is John druk aan het klussen: de fundering voor de carport is gestort en er wordt druk opgeruimd in de tuin. We hebben nieuwe tuinmeubels gekocht die op het terras staan en al meerdere malen gebruikt zijn de afgelopen dagen. Ook wordt er tussendoor gewerkt aan de boor die John samen met tips en hulp van Silvia en Ivor weer probeert te repareren nadat deze kapot ging als gevolg van hevige sneeuwval deze winter.

John heeft de motor weer van stal gehaald en een eerste testrit gemaakt met de kinderen.

De kinderen waren anderhalve week vrij, beginnend op de maandag voor de pasen. Chantal was op de maandag na, ook een hele week vrij en John vanaf de woensdag voor de pasen. En die dagen vlogen voorbij.
Lekker ontbijten in de zon

Dinsdag voor de pasen gingen Natasja, Chantal en de vier kids naar de Ikea, die 5 kwartier hier vandaan ligt richting Kristiansand. Druk inkopen gedaan daar: wat kleine dingen gekocht.

Op vrijdag hebben we een wandeltoer gemaakt aan de overkant van ons huis (helemaal aan de overkant van het meer): naar de top van een berg (Grønnfjell), op 485 meter hoogte (ons huis ligt op 200 meter hoogte ongeveer). Was een leuke wandeltocht van ruim een uur (alleen heen dan) met een geweldig mooi uitzicht op de Vegår (het grote meer van Vegårshei) en richitng de bergen waar je in de verte nog goed de sneeuw op de bergtoppen zag liggen. Op de top grilden we worstjes: was lang geleden dat we dat hadden gedaan!

Bovenop Grønfjell: helemaal aan de overkant ons huis

Luke heeft bezoek gehad tussendoor van een paar vriendjes waarvan er 1 bleef slapen. Ook is hij 2 keer bij Seth gaan spelen. Sanne heeft bij een vriendinnetjes gelapen en op een andere dag heeft ze bij een ander vriendinnetje gespeeld.

Seth en Luke met Joop in de nieuwe kruiwagen

Met pasen hebben we 1 avond paastapas gemaakt en gegeten samen met Dennis en Natasja, Amber en Anouk. Natasja had zelf kroketten gemaakt! Iets wat ze hier in Noorwegen niet kennen, dus wel erg lekker was om weer een keer te eten. Maar ook andere lekkere hapjes hadden we gemaakt. Eerste paasdag natuurlijk traditioneel paaseieren zoeken en de laatste paasei die de kinderen niet konden vinden, werd gevonden door Joop :-) die hem meteen op at.

Eerste paasdag kwamen Ivor, Silvia, Seth en Lasse elandenstoofpot bij ons eten. Wandelend naar de camping bij ons aan de overkant, zagen we opeens een eland in het open veld lopen. Tweede paasdag kregen we bezoek van Olaf en Lynette die ook in Vegårshei wonen sinds vorige herfst. Op tweede paasdag zijn we ook nog naar een waterval in Åmli gereden (Tveitfossen) om daar lekker van het uitzicht en de zon te genieten.

'
Tweede paasdag bij Tveitfossen

Dinsdag na pasen weer begonnen met werken: die dag waren de kinderen nog vrij maar die konden lekker nog een dagje bij andere kinderen spelen. Vrijdag heeft Luke een piano-optreden en zaterdag gaan we naar een optreden van een bekende Noorse band: Vassendguttane, in een zaaltje waar er 800 mensen komen. Het optreden is speciaal gericht op families: dus de kinderen gaan mee. Dat wordt feest :-)

Grillen bij Tveitfossen met Dennis, Natasja en Anouk