Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

donderdag 10 april 2014

De lente breekt aan


De afgelopen weken zijn weer voorbij gevlogen. Luke en Sanne trainen nog wekelijks voor voetbal en handbal en Sanne heeft haar laatste wedstrijden erop zitten. 2 weken geleden speelde ze zowel zaterdag als zondag mee. Erg actief bezig die Sanne!

Sanne in actie
 

De lente breekt een beetje aan: de laatste restjes sneeuw verdwijnen nu snel hoewel het ‘s nachts nog rond het vriespunt kan zijn. Door de sneeuw heen, of zodra de sneeuw weg is, schieten de knoppen alweer uit de grond. Ook de vogeltjes zoeken weer een plekje om de nesten te maken. Sanne en Luke hebben alletwee een vogelhuisje gehad, die ze vanuit hun slaapkamers kunnen zien. Allebei worden ze al ‘onderzocht’ door koolmeesjes.

Luke bij het water
  
Onze boot heeft op een boothanger de hele winter naast de garage gestaan. De boot heeft zoveel sneeuw te verduren gehad, dat de wielassen van de boothanger zijn doorgezakt en er aan de onderkant van de boot in de boot zijn gedrukt. Grote pech dus dit jaar met de boot. Inmiddels hebben we de boot in de garage gelegd op zijn kop en is John hem aan het verven: van geel naar rood. Ook is hij met hulp van Ivor begonnen aan het dichten van de gaten.

Boot voor de helft geverfd en gaten uitgesneden ter reparatie
 
Verder zijn we ook met andere klusjes begonnen. Vooral John: hij is begonnen met het maken van een carport achter het huis: de eerste balken zijn aan het huis bevestigd.
 
De vakantievoorbereidingen zijn ook weer begonnen. We willen in de Noorse herfstvakantie naar Nederland en in de zomervakantie een paar dagen naar Parijs met de kinderen. Verder misschien af en toe eens met de tent een paar dagen eruit in Noorwegen. Daarom hebben we een klein aanhangertje gekocht. Ook makkelijk voor andere dingen.
Sanne met vogelhuisje op de achtergrond
 

Sanne gaat aan het einde van de zomer op kamp 2 nachten met het handbalteam: dan verblijven ze tussen de wedstrijden door in en rond het dierenpark in Kristiansand en gaan ze wat leuke dingen doen. Om het tochtje wat goedkoper te maken voor de ouders, nam iemand het initiatief om geld in te zamelen met een loterij. Daarvoor hadden alle ouders een taart of cake gebakken, mooi ingepakt en gingen de kinderen om de beurt in de supermarkt staan om lootjes te verkopen waarmee de mensen een taart of chocolade konden winnen. Ze hebben enorm veel geld ingezameld, zodat de ouders 2/3 deel van de kosten kunnen betalen van de opbrengst van de loterij. Super dus.
   
Luke op voetbal

Komende zaterdag is er een feest in het buurthuis. John en Chan gaan hier naartoe terwijl de kids bij anderen slapen. Ongeveer een half jaar geleden zijn we ook naar zo’n feestje geweest en was erg goed bevallen. We weten nog niet hoe we thuis kunnen komen, maar dat gaan we vast nog wel geregeld krijgen. Anders moeten we gewoon een taxi bestellen.
 
Luke treedt vrijdagavond op bij de cultuuravond en –nacht in Risør: op de piano. Erg spannend.