Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

donderdag 6 maart 2014

Natte wintermaanden

De afgelopen weken waren het eigenlijk vrij normale weken. Druk met de dagelijkse dingen: werken, naar school, sporten en andere activiteiten. Sanne had vorig weekend handbalwedstrijden in de sporthal in Vegårshei. Maar die nacht ervoor was ze op padvinderstocht: met de langlaufskies aan, 20 kilo rugtas op haar rug het bos in met een groep van 15 padvinders om daar te overnachten onder de open hemel in de sneeuw. Helaas wordt de sneeuw hier afgewisseld met regen de laatste weken en begon het ook die nacht te regenen waardoor ze in de tent gingen slapen. De volgende ochtend dus gelijk door naar handbalwedstrijden waar Chantal moest helpen met puntentelling en andere dingen.

Sanne met de padvinders weg: rugzak op en skies onder

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEKEN
De winter dit jaar is raar en slecht. Veel regen en te hoge temperaturen net boven de nul, zodat de sneeuw alleen maar nat is en snelt. Langzaam aan wordt de hoeveelheid sneeuw minder en minder. We hebben voor de eerste keer in 6 winters geen blijvend ijs op het meer gehad hier voor ons huis.
Verder was het piano spelen, voetballen en schieten voor Luke de afgelopen weken en handballen voor Sanne. Chan gaat afwisselend naar aerobics en spinnen en John loopt inmiddels 9 kilometer hard door weer, wind, regen en sneeuw. Hij denkt eraan om voor de halve marathon te gaan trainen.Verder voetbalt hij 1 keer in de week.

Het nieuwe gemeenteplan, waar Chan projectleidster van was, is enkele weken geleden vastgesteld. De eerste concrete bouwactiviteiten die door dit plan mogelijk zijn gemaakt zijn hier en daar binnen de gemeente al gelijk in gang gezet: leuk om gelijk te zien dat er ook wat in de praktijk gebeurt.

John is een paar weekenden geleden met 6 andere mannen gaan stappen in Arendal. Was erg geslaagd en leuk. Zeker voor herhaling vatbaar. Verder zijn we een paar keer naar Arendal geweest en is John deze maandag, in de wintervakantie hier, met Luke naar de film geweest: Lego movie.
Sanne heeft in de vakantie drie dagen handbaltrening waar ze zich samen met 8 klasgenoten en 20 andere kinderen voor opgegeven heeft. Hier een link naar een artikel in de krant waar werd geschreven over de 'handbalschool in de vakantie'- Al met al een aardige actieve vakantie dus.

Sanne op handbaltraining in de wintervakantie (achteraan)

Chantal werd 2 weken geleden met een aantal andere vrouwelijke collega’s uitgenodigd bij een collega thuis: gezellig avondje eten, drinken en kletsen.
Ivor en Silvia zijn verhuisd van Risør naar Vegårshei en zijn druk aan het klussen in hun nieuwe huis momenteel. Ze hebben daarvoor aardig wat hulp uit Nederland en Duitsland gekregen van familie en vrienden. Leuk dat ze nu wat meer in de buurt wonen. Seth kwam in de wintervakantie af en toe spelen bij ons en Luke is een middag met Seth meegeweest naar een speelhal in Arendal.

Sanne en Luke hebben verder regelmatig op de skies gestaan. John en Chantal wat minder: die zijn op 1 open avond op de skipiste gaan skieen en verder niet. Natte troep is de sneeuw nu: niet erg fijne sneeuw om op te skieen.

Met Joop gaat het ook goed. We doen een poging om zijn schapenvacht te plukken, zodat we hem straks in het voorjaar kunnen knippen, maar dat valt nog niet mee.