Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 11 februari 2014

Nog meer sneeuw en... regen

Rare winter dit... Anderhalve week geleden was iedereen hier de hele dag bezig met sneeuwruimen. Het bleef maar sneeuwen. We hebben nog niet eerder in die 5 jaar meegemaakt dat er anderhalve meter sneeuw viel binnen een zo'n korte tijd: een week ongeveer.


Na een lange periode zonder sneeuw kwam er opeens heel veel. En dat klinkt misschien leuk, maar het was teveel in 1 keer wat er viel. Waardoor we 's morgens sneeuw moesten ruimen en 's middags na werktijd weer en vaak 's avonds weer. Soms kregen we de auto niet meer boven of stond die vast in de sneeuw en moest de buurman hem eruit trekken.


KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 2 WEKEN

En ook de doorgaande wegen was soms een drama. Hier in Noorwegen is alles goed gepland en geregels wat betreft het sneeuwvrij maken van de wegen, maar als het continu achter elkaar door blijft sneeuwen, dagen achter elkaar, wordt ook dat een uitdaging. Dan valt het soms niet bij te houden en worden uiteraard sommige wegen geprioriteerd ten koste van andere wegen. Maar toen, nadat we amper de deur uit konden soms met die berg sneeuw voor de deur, ging het opeens dooien en regenen!


Nu valt er afwisselend regen en sneeuw. Wat soms voor een slechte weg zorgt als er veel natte sneeuwtroep op de wegen valt. Jammer dat we er zo weinig van hebben kunnen genieten van die mooie sneeuw! Maar misschien dat het over een week of 2 weken weer verandert en er weer verse sneeuw valt. Naast het sneeuwruimen de afgelopen weken, hadden we ook de dagelijkse en wekelijkse dingen: druk op het werk, Sanne gehandbald, Luke piano gespeeld, gevoetbald en geschoten, John gevoetbald en Sanne ge-aerobict en gespint. Ook hebben de kids geskiet op de skihelling in het dorp en hebben wij de langlaufskies uitgeprobeerd.


Silvia, Ivor, Lasse en Seth zijn op bezoek geweest vorige week en maken zich klaar voor hun verhuizing van Risør naar Vegårshei, waar ze over 4 weken komen wonen. Afgelopen zaterdag zijn we gaan bowlen in Arendal, nadat we wat gegeten en gewinkeld hadden. Verder zijn Sanne en Luke verslaafd aan het computerspel Minecraft en schilderen John en Sanne af en toe erg mooie dingen!