Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zaterdag 30 november 2013

Feestjes

Eindelijk na drie weken weer eens een weblogupdate! De weken vliegen voorbij!

Het begint weer aardig te vriezen

Kamp en overnachtingen Sanne en Luke
De afgelopen weken hadden we een paar feestjes: zowel wij als Sanne. Sanne is een weekend op kamp geweest met 60 andere padvinders. 2 nachten op kamp en geslapen in een gebouw op de camping aan de overkant van ons huis. Lekker dichtbij dus! Super naar haar zin gehad, met drie andere meiden op de kamer. Overdag was het slecht weer, maar dat bedierf de pret niet: ze hadden veel lol en moesten leuke opdrachten doen.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 3 WEKEN

 
Verder was er het afgelopen weekend voor de kinderen van 10 tot en met 12 uit de hele regio ’24 hours’ in de sporthal: 24 uur met spelletjes, opblaaskussens, activiteiten, klimwanden, nachtbioscoop en overnachten. Met zijn 140-en sliepen ze in de sporthal. Weer een vermoeiende maar super weekend voor Sanne.

Luke zit wekelijks op schietles

Een paar weken geleden hadden zowel Sanne als Luke vriendjes en vriendinnetjes op bezoek en toen Sanne naar ’24 hours’ was sliep Luke bij Borras: toen waren pappa en mamma dus even een avondje kindervrij J

Feestjes
En precies op de dag dat de kinderen ‘s avonds allebei weg waren, was John jarig: 40 werd die! Overdag met de kids erbij kadootjes uitgepakt en visitie gehad van Dennis, Natasja, Silvia en Ivor en alle kinderen natuurlijk. ‘s avonds gingen we naar een ‘buurtfeest’. Erg gezellig was dat in een buurthuis met veel eten, drinken, muziek en wat entertainment. Erg naar ons zin gehad en we werden door een taxi (lokale jongeren die op zaterdagavond dronken volwassenen rondrijden J) naar huis gebracht. Uiteraard op het hoogtepunt van de avond even aangekondigd dat John 40 was geworden: kreeg die gelijk felicitaties van 20 vrouwen!

John Jarig: 40 jaar!

Een week ervoor had John ook al een feestje: een mannenfeestje met 10 noorse mannen die 20 soorten kerstbier gingen proeven. Toen was Chantal de chauffeur en reed John heen en terug naar het dorp: ook een erg geslaagd initiatief en een goeie manier om onder de noren te komen.

Cursussen en andere dingetjes
Luke is hard aan het oefenen voor het kerstconcert waar die piano gaat spelen. Ook is die nu bezig om ‘daar aan dat kleine cafe’ te leren spelen.

John is deze week 5 dagen op cursus naar Stavanger. Met de trein ging hij daarheen afgelopen maandag en komt vrijdag terug. Met 6 andere cursisten kreeg hij in het Engels les van een… Nederlander J. In de loop van december gaat hij weer 5 dagen weg op cursus maar dan naar Oslo.

Sanne is druk aan het handballen en doet om de paar weken met wedstrijden mee. Amber zit nu ook in haar team dat inmiddels zo groot is geworden dat ze hem opgedeeld hebben in 2 teams. 

En Vegårshei heeft deze week een mijlpaal bereikt: de gemeente hier heeft haar 2000e inwoner mogen verwelkomen en dat wordt binnenkort gevierd met een volksfeest!

Weer
En uiteraard nog even over het weer; we hebben van alles gehad afgelopen weken: regen, zon, droo en ijs op delen van het meer, kou tot minus 10 en inmiddels overdag  weer bijna plus 10 en de afgelopen 2 dagen veel wind. Drie weken geleden hebben we de spijkerbanden weer onder de auto's gezet, Die van de Honda moesten na 4 jaar echt vervangen worden: daar zaten bijna geen spijkers meer in, Dus nu hebben beide auto's nieuwe spijkerbanden en zijn we weer klaar voor de winter.

Ijspegels
 
De komende week
Zaterdag gaan we naar de verjaardag van Seth; de oudste van Silvia en Ivor. Sanne gaat iets heel anders doen zaterdagavond: die gaat met 12 klasgenoten in de kerk slapen! Soort traditie ieder jaar dat de kinderen in de zesde klas mee kunnen doen aan deze overnachting: dat is altijd de eerste zaterdag van de adventperiode, We hadden de informatiebrief al weggegooid omdat Sanne weinig interesse heeft in activiteiten van de kerk, totdat bleek dat meer dan de helft van de klas meegaat: ze gaan die avond dansen, leuke dingen doen en spannnende opdrachten in de kerk: afgeloten met slapen: middenin de kerk. 
Verder hebben we eind volgende week 'julebord'; kerstdiner op vrijdag van ons werk en op zaterdag bij Dennis en Natasja met veel andere Nederlandse vrienden en kennissen. Wordt weer een leuk weekend volgende week!