Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 10 november 2013

November en Nederland

De afgelopen twee weken zijn weer voorbij gevlogen. De herfst was kort, met geweldig mooie kleuren van al die bomen die hun bladere verloren en inmiddels wordt de winter al langzaam zichtbaar. De eerste sneeuw is tussendoor al gevallen en s nachts vriest het regelmatig. Toch hebben we tussendoor nog veel dagen gehad met mooi weer en volop zon. Maar ook dagen waarop het de hele dag regende.
Genoeg over het weer nu J…..
Werk en school
We hadden het de afgelopen weken alletwee erg druk op ons werk, maar nu breekt er een iets rustigere periode aan. Met de kids gaat het goed op school. Luke had samen met zijn klas een dag georganiseerd waarop geld werd ingezameld voor Afrika. Met de verkoop van loten, cake, koffie, drinken en andere dingen, hebben ze 3000 euro opgehaald. Luke zong met zijn klas liedjes voor alle ouders en leerlingen en een verassing was dat ze Luke vroegen het intronummer te doen nadat ze hem hoorden spelen. Luke was super trots dat die voor zo’n grote groep mensen mocht pianospelen.


Halloween
Sanne en Luke hadden op Halloween alletwee afgesproken om met een paar vriendjes en vriendinnetjes door het dorp te wandelen en langs de deuren te gaan. Ze waren allebei leuk verkleed en haalden veel snoep op langs de deuren. Maar vooral was het leuk. Sanne liep met een groep van 10 kinderen door de straten heen.

Nederland
Chantal is 4 dagen naar Nederland geweest: op bezoek bij de pa’s en ma’s en vooral om de nieuwe woning van Annie en Arno te bekijken. Erg leuk appartement hebben ze nu op twee hoog in een twintig etage tellende flat in Schiedam. Het was erg leuk in Nederland: gewokt met alle ouders, gewinkeld en naar het Casino geweest. Helaas niets gewonnen overigens. De koffer en de handbagage waren helemaal afgeladen met Nederlandse etenswaren en drinken en kadootjes voor de kinderen. John had het thuis druk, alleen met de kinderen. Maar ze hebben zich goed vermaakt en zonder problemen. Nu is het wachten tot kerst; dan komen opa en oma.

    
Padvinderweekend

Een uur nadat Chantal thuis kwam uit Nederland, vertrok Sanne met 20 andere kinderen uit Vegårshei naar een padvinderkamp. En dat kamp was hier vlakbij bij de camping! Alles samen waren ze met 100 kinderen uit verschillende gemeentes en hebben ze een enorm leuk weekend gehad. Sanne sliep met 3 andere meiden op een kamer en ook Amber was mee.