Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 13 december 2013

de weken voor kerst


Toen John terug kwam van cursus in Stavanger had het een beetje gesneeuwd. De kinderen maakten gelijk een sneeuwpop. We hebben de kerstlampjes opgehangen en inmiddels ook een kerstboom uit het bos geplukt en neergezet en opgetuigd. 

Kortom: de afgelopen 2 weken stonden in het teken van kerstvoorbereidingen en (voor)kerstdineetjes.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 2 WEKEN


John en Chantal hebben kerstavond gehad van hun werk, waar 110 medewerkers van de gemeente kwamen. Leuke avond met lekker eten, entertainment en dansen. De dag erna, vorige week zaterdag, hadden we kerstdiner bij Dennis en Natasja thuis. Alles samen waren we daar met 28 personen, waarvan de helft kinderen. Was erg gezellig. Iedereen had wat te eten meegenomen. Wij hadden ribben gemaakt (typisch noors) en verder was er onder meer gevulde kalkoen, beenham, sate, salades, pindasoep, kisch, en vele bijgerechten. Stoelen en tafels hadden we bij het buurthuis geregeld. De helft van de groep bleef slapen. Was een succes en zeker voor herhaling vatbaar.Seth heeft dat weekend 2 keer bij ons geslapen. Erg gezellig met Luke samen op de kamer. Sanne heeft een nacht in de kerk geslapen samen met 13 andere klasgenoten. Was erg leuk en spannend.

Wat ook erg spannend was, was dat er storm was: enorme wind zorgde er onder meer voor dat de tuinstoelen op de weg terecht kwamen voor ons huis en de stroom gedurende 17 uur in bijna heel de gemeente verdwenen was. De kinderen moesten zelfs een dag thuis blijven omdat de stroom weg was. De kinderen vonden dat super natuurlijkJ. Gelukkig kwam de stroom na 17 uur weer terug. Vooral fijn voor de vriezer en ijskast en de waterpomp: want zonder stroom hebben we geen waterdruk en dus geen water.

Sanne was de hele week druk bezig met de voorbereidingen van een kerstvoorstelling op school. Ze moest voor de helft van de school optreden samen met de klas en ook voor de ouders. Ze was kerstvrouw. Luke heeft ook opgetreden maar dan op de piano; de muziekschool had kerstconcert. Was erg leuk om hem zo goed te horen spelen.

Het weer is inmiddels nog niet echt winters. De sneeuw is weer bijna weg en de oprit naar boven is een ijsbaan geworden. De temperatuur is steeds net boven 0 waardoor er geen sneeuw valt of blijft liggen. Met kerst komen opa en oma en dan hopen we op een witte kerst, maar zijn bang dat die er dit jaar niet komt!.