Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 9 augustus 2013

Kopenhagen

Vorig weekend zijn we op minicruise naar Kopenhagen geweest met Dennis, Natasja, Amber en Anouk. Super leuk tripje was dat. Op vrijdagoachtend reden we richting Risør om Joop naar Silvia en Ivor te brengen die op hem gingen passen. Daarna reden we door naar Oslo, waar we de boot namen van de DFDS (de Pearl). Rond drie uur konden we aan boord en half vijf vertrok die. Heerlijk weer was het dus konden we veel aan boord zitten.

Sanne, Luke en Anouk in het bubbelbad aan boord
 

De boot had een buitenbadje met 2 bubbelbaden, waar we veel in hebben gezeten. Vooral de kinderen: geweldig om  het Oslofjord door te varen vanuit het bubbelbad. We hadden ‘s ochtends en s’avonds eten op de boot en de mannen hadden op de heenweg een ‘whiskeyproef’ besteld: 4 verschillende whiskeys konden ze proeven. Er was muziek ‘s avonds en de kinderen dansten en dronken kindercocktails.
Aan boord met zijn vieren bier geproefd; ieder 5 biertjes
 
Kopenhagen was een geweldige stad: ondanks dat we er nog niet veel van konden zien. We waren van half 11 tot 3 uur ongeveer in de stad: hebben vooral in het centrum rondgelopen, terrasje gepakt, winkels gekeken waaronder de Legowinkel en een enorme snoepwinkel, langs kanalen gelopen die ons erg aan Amsterdam deden denken en Christiana bezocht: een wijkje waar alles mag en huizen en andere dingen gebouwd zijn door de bewoners zelf van spullen die ze zelf verzameld hebben door de jaren heen. Ook is hier als enige plek in Kopenhagen , de softdrugs toegestaan en kom je ze tegen in winkeltjes en op straat zoals je in Amsterdam doet.
Op het terras in Kopenhagen

Toch hangt er absoluut geen enge sfeer in Christiania: meer gezellig en druk bezocht door toeristen. Het is eigenlijk meer een toeristische trekpleiser geworden dane en lugubere wijk waar van alles kan gebeuren.

Een stad waar we een leuke eerste impressie van hebben gekregen en waar we zeker nog een keer naar terug willen om beter te bekijken en ook om met de kids een bezoek te brengen aan de grote vaste kermis in de stad: Tivoli
Luke met de man zonder gezicht 

Na terugkomst werkten we weer gewoon maar genieten we tussendoor ook nog van mooie-weer-dagen. Sommige dagen valt er wel regen, maar bijvoorbeeld afgelopen dinsdag en donderdag, toen Chan thuis was met de kinderen, zaten we hele dag met volle zon aan het meer en op strandjes.
Aankomst met boot in Kopenhagen haven

We hebben deze week ook veel bezoek gekregen van Nederlanders en Belgen
J Joris en Jozefien zijn namelijk een paar weken op vakantie (een Belgisch stel dat vorig jaar een jaar in Vegårshei op sabbatical was). Sanne heeft daar een nacht geslapen en Zeppos een nacht bij ons geslapen met Luke in de hut.

We kregen ook bezoek van Sander en Eke, Felck en Storm: een gezin dat we al wat jaren kennen van hun vele bezoeken aan Vegårshei. Ze waren op doorreis in Noorwegen en kwamen uiteraard ook nog wat dagen naar Vegårshei.

Verder is er een nieuwe nederlandse familie naar Vegårshei geemigreerd. Ze kwamen nu even naar Vegårshei  om een en ander te regelen, maar half september gaan ze definitief verhuizen! Een leuk stel met 2 kinderen van 12 en 14. In september beginnen de kinderen op school hier in Vegårshei en ze hebben een huurwoning gevonden op een enorm mooi plekje in het bos aan het water.

Her weekend gaan we naar de Jettegrytene met Silvia, Ivor, Seth en Lasse. De Jettegrytene is eigenlijke een natuurlijk waterparadijs met natuurlijke glijbanen in en langs rotsen. Zondag gaan we even op kraamvisite bij kennissen die in ons oude huis wonen.