Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 25 augustus 2013

de school is gestart


De school is alweer anderhalve week aan de gang. En niet alleen school, maar vele andere dingen zijn weer 'back to normal'. Sanne is weer begonnen met handbal en Luke met voetballen. Ook pianoles is weer begonnen en gaat Sanne maandag weer naar de padvinders. Haar eerste kanotuur met overnachting in de tent staat alweer gepland.

ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEKEN

Sanne, Anouk, Luke en Amber hebben op een dag (toen ze nog vrij waren) heel veel bosbessen geplukt en muffins gemaakt die ze daarna voor de deur probeerden te verkopen aan de weg :-) Ondanks dat het die dag niet zo lekker weer was en er weinig mensen voorbij kwamen hebben ze toch aardig verkocht. Mede dankzij een bus met kinderopvangkinderen die toevallig voorbij kwam en veel muffins kocht.

Sanne en Anouk maken cakejes

We hebben een poging gedaan om naar de jettegryttene te gaan (natuurglijbanen): een plek waar de kinderen heel graag 1 keer in het jaar naartoe willen. We gingen er naartoe met Silvia, Ivor, Seth en Lasse maar helaas: na 5 kwartier rijden kwamen we er samen met een groep andere bezoekers achter dat die dicht was: onderhoud aan de dam zorgde voor hoge en onvoorspelbare waterstanden, waardoor toegang niet mogelijk was. Dus toen hebben we een andere plek opgezocht en daar gezwommen en ons vermaakt. In Treungen in Nissedal.

Het is nog steeds mooi weer hier: 's avonds en 's ochtend wordt het wat frisser, maar overdag is het nog steeds rond de 20 graden. De kinderen springen nog steeds regelmatig het water in en lopen in korte broeken rond.

Luke rijdt motor
Vorig weekend waren er weer de Vegårsheidagene: zaterdag was er een markt in het dorp waar we samen met de kinderen jaarlijks spullen verkopen op de rommelmarkt. Ook dit jaar verkochten de kinderen aardig wat spullen en kunnen van de opbrengst weer nieuw speelgoed of spullen kopen. Luke wist al wat die wilde hebben voordat de markt was: een luchtdrukpistool, wat die inmiddels ook gekocht heeft. Verder reed Luke meerdere malen op een motortje waar kinderen op konden rijden.

Op de rommelmarkt staan op de Vegårsheidagene
Vorige week zondag was Natasja jarig. Natuurlijk naartoe geweest, maar ze vierde het afgelopen zaterdag pas echt. Zaterdag overdag heeft Luke voetbaltoernooi gehad en is Chan met Sanne gaan winkelen in Arendal. 's avonds was het een Nederlands feestje bij Dennis en Natasja tot diep in de nacht. 

We hebben de afgelopen weken ook aardig wat bezoek gehad: Eke, Sander, Storm en Felck waren op vakantie in Noorwegen en zochten ons op en Joris en Jozefien met de kinderen die een paar weken op vakantie waren in Vegårshei. Nadat ze een jaar hier gewoond hebben proberen ze jaarlijks vakantie te vieren hier. Erg leuk om ze weer te zien en gezellig voor de kinderen die meerdere keren met elkaar gespeeld hebben en bij elkaar geslapen hebben.

De kinderfeestjes zijn ook weer begonnen: Luke en Sanne hebben er alletwee alweer 1 gehad en volgende week heeft Sanne er weer een.
 
John is bezig geweest met onze nieuwe douchehoek: een project zonder einde: al 2 keer werden er verkeerde onderdelen geleverd en was er een glasplaat kapot. Nu zitten we al enkele dagen met een halve douchehoek en wachten we op de laatste glasplaat die geleverd moet worden. Maar hij wordt mooi!

De aerobics begint ook weer en John en Chan zijn alletwee aan het hardlopen. Vooral John is er weer erg actief mee en heeft terug hard gelopen van werk naar huis: 13 kilometer. Van de week hebben we ook met de sportvereniging een wandeltocht gemaakt een berg op in Vegårshei: Besteliheia. Was erg leuk met veel mensen: 50 volwassenen en kinderen bij elkaar deden er mee.

Sanne, Chantal, (en Joris) bovenop Besteliheia
 
De komende week zijn alle activiteiten weer op volle kracht. John gaat vrijdag en zaterdag weg met Dennis en 2 andere mannen, naar Kjerag: een lange tuur in de bergen aan het Lysefjord. Met de tent en rugzak mee gaan ze 1100 meter hoog een berg op met geweldig uitzicht, daar de tent opzetten, overnachten en weer terug. Heftige toer, maar erg leuk om een keer te doen.