Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 23 juli 2013

Warmste julimaand in 60 jaar


Gisteren hoorden we op de radio dat het de warmste julimaand is in 60 jaar. Het is nu inderdaad bizar lang warm. En we genieten iedere dag van het mooie weer. Sanne en Luke springen gemiddeld 4 keer per dag in het water.

Sanne en Luke waren een paar weken geleden naar Nederland geweest: op bezoek bij opa en oma in Nederland. Onder de link met foto’s staan nog een aantal foto’s van dat tripje die ze met de eigen camera hebben gemaakt.
Scheveningen met opa en oma
 

Nadat ze terugkwamen hebben we vooral van het mooie weer genoten: makrelen gevist aan de zee in Tvedestrand (maar niets gevangen), veel gezwommen, verschillende strandjes bezocht, met de boot gevaren, de opblaasband achter de boot aan getrokken, buiten gegeten enz. Enz.  
Afgelopen weekend zijn we met de tent naar Mandal en Lindesnes gegaan. Mandal is bekend om zijn zandstranden. We zaten op een camping pal achter het strand. Erg leuk gehad. De kinderen vermaakten zich ook dik aan het strand en op de camping, waar ook een klein zwembadje was met 2 glijbanen.
Mandal
Zaterdag hebben we nog even het gezellige stadje Mandal bezocht en zondag zijn we naar het meest zuidelijke puntje van Noorwegen gereden; namelijk Lindesnes. Hier staat een vuurtoren. Mooi plekje waar veel toeristen komen. Dennis, Natasja, Barbara en Raymond kwamen terug van een klim naar de Prekestoelen en ontmoetten we bij de vuurtoren van Lindesnes.
Vanaf de vuurtoren in Lindesnes

Nog drie weken en dan is de schoolvakantie weer voorbij: dus voorlopig kunnen de kids nog even genieten: hopelijk ook van het mooie weer. Woensdag gaan we zonder Luke en Sanne naar Oslo voor een concert van Muse: daar zouden we eigenlijk in december heengaan, maar werd toen gecancelled omdat de zanger zijn voet had gebroken.
En we hebben onze Audi ingeruild voor een Volvo V50! Veel ruimere bak en goedkoper in gebruik (Diesel).

Onze nieuwe aanwinst: Volvo V50