Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 5 juni 2013

Mooi weer eind mei

Het is inmiddels alweer juni. Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat. Over een maand zitten Sanne en Luke alweer in Nederland. De tijd vliegt! Het weer is beter geworden de afgelopen weken, maar is wel wisselvallig. Mooi weer wisselt zich op dezelfde dag soms nog af met een enorme plensbui.


KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 2 WEKEN

Nog een paar weken en dan is het alweer schoolvakantie. Begin juli gaan de kinderen 10 dagen naar Nederland wat enorm spannend maar zeker ook leuk wordt. Zal wel raar zijn zo lang zonder de kinderen.


Vorig weekend was het visfestival: dat is eigenlijk niet echt een festival zoals we die kennen uit Nederland maar een wedstrijd wie de grootste vis vangt in het meer voor ons huis. 333 deelnemers waren er dit jaar. Dennis en zijn collega's Raymond en Ron waren actieve deelnemers. John en Luke hebben ook wat uurtjes op het water gedobberd, terwijl Sanne en Chantal een paar keer in en uit de boot zijn gestapt en een poging deden langs de kant.

Uiteindelijk vingen wij er maar 1. Raymond ving een grote! 1,3 kilo en sleepte daarmee de vierde prijs binnen! een hengel. Erg leuk: hij haalde ook de krant ermee. De eerste prijs ging naar iemand die een forel ving van 2,1 kilo.

Sanne had zaterdagavond een slaapfeestje: drie meiden kwamen er en sliepen samen met haar in de hut boven ons huis. Overdag zwommen en speelden ze nog wat. Het was prachtig weer! Luke speelt ook regelmatig met andere vriendjes: bij ons thuis of ergens anders.

Verder zijn we gewoon druk met de dagelijkse bezigheden door de weeks: school, werken, de kinderen die soms vriendjes en vriendinnetjes op bezoek krijgen of ergens op bezoek gaan, en wat activiteiten in de avonduren. Vooral Luke is actief bezig met voetbal: 1 keer in de week trainen en 1 keer in de week wedstrijd. Verder doen we met zijn vieren aan orientering: aan de hand van een kaart en kompas een paar kilometer door het bos wandelen en bij posten in het bos registreren dat je er geweest bent. We zijn het nog aan het leren, maar je ziet dat de kinderen al willen proberen steeds sneller de route af te leggen.

De afsluitingsfeestjes van de school komen er weer aan de komende weken. Ook eindigen de sportactiviteiten binnenkort en ligt alles stil totdat de school weer begint in september.


Af en toe rijdt John weer motor met lekker weer en is aardig aan het klussen geweest: de veranda is inmiddels geverfd en hij heeft een enorme tuintafel gemaakt van bijna 3 meter: Heerlijke tafel om aan te eten.
Volgende project is alweer in zicht; samen met Dennis gaat hij een bootsteigertje maken, waaraan ze de bootjes kunnen leggen in het haventje voor ons.

Sanne gaat het weekend op tuur met de padvinders: met rugzak op beklimmen ze een heuvel en gaan daar kamperen met een groepje. Hopelijk is het dan ook mooi weer!