Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 19 juni 2013

Bijna zomervakantieSanne gemaakt op de 'kunstskole': zonnebloem in het zand

De afgelopen twee weken stonden vooral in het kader van ‘afsluitingen’. De laatste schooldag was dinsdag 18 juni al en nu zijn de kinderen maar liefst 8 weken vrij! Sanne en Luke hadden beiden een afsluiting van school. Dat is ieder jaar een afsluitingsfeestje na schooltijd waar ook de ouders voor uitgenodigd worden. Meestal zingen ze dan tussendoor een paar liedjes en worden er soms wat spelletjes georganiseerd. Maar verder is het vooral gewoon spelen, kletsen, barbequen en eventueel zwemmen.

Luke zingt met zijn klas op het afsluitingsfeestje
 
KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 2 WEKEN

Luke had ook afsluiting met voetbal: dat was een toernooi met andere gemeentes. Leuke dag was dat waar alle ouders met klapstoeltjes langs het veld zaten in de zon terwijl ongeveer 150 kinderen voetbal speelden. Luke moest 4 wedstrijden spelen.
Voetbaltoernooi Luke: hij zit links voor tussen de gelen
 
Het weer is hier over het algemeen goed! Veel zon en temperaturen rond de 20 graden. Af en toe wel een mindere dag tussendoor met regen, maar niet vervelend. Wat wel vervelend is momenteel zijn de jaarlijks terugkerende knotten. Die hele kleine mugjes die je in zwermen aanvallen op je terras. Of gewoon als je buiten bezig bent. Veel jeuk en rooie bultjes deze periode dus. Maar meestal zijn ze na een paar weken weer verdwenen en kunnen we weer rustig buiten zitten.


Sanne trekt erop uit met de padvinders
Sanne is op tur geweest met de padvinders: met zijn tienen zijn ze met rugzak op naar de top van een berg geklommen om daar te overnachten. Het was gelukkig lekker weer toen ze gingen en het was een hele leuke ervaring!
Dennis en John hebben een bootsteigertje gemaakt die inmiddels voor de deur in het water ligt. Verder is John nog veel bezig in de tuin: hier en daar nog wat nieuwe planten gekocht tussendoor en planten en boompjes uit het bos gehaald.

John en Dennis maken een steiger voor de boten
Zaterdagavond viert Chantal haar verjaardag. Bijna iedereen die uitgenodigd was komt. Dus dat kan gezellig druk worden J . De kinderen zijn dus al vrij van school en het zomerrooster is ingegaan. Dat betekent dat wij en Dennis en Natasja om de beurt op de kids passen. Maar tussendoor gaan we ook nog wel weg. Begin juli gaan Sanne en Luke zonder ons naar Nederland. Onder begeleiding het vliegtuig in en opa en oma halen ze dan op van het vliegveld. Als de kinderen weg zijn gaan wij met Joop 5 dagen weg met de auto, richting Bergen. Tent achterin en even 5 dagen camperen en de natuur in. We gaan onder meer de grootste waterval bekijken van Noorwegen waar we onderweg langs komen en wandelen een dag rond in Bergen.

Verder gaan we begin augustus met Dennis, Natasja en de kids een minicruise maken naar Kopenhagen. 1 nacht op de boot heen, een dag in Kopenhagen en een nacht terug op de boot. Op de boot is er van alles te doen en onder meer ook een zwembadje.