Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 21 mei 2013

Luke jarig en 17. mei

Het voorjaar is echt van start gegaan hier, afgelopen dagen is de temperatuur regelmatig in de buurt geweest van de 25 graden ! Heerlijk weer dus. Met als resultaat de groene explosie die we ieder voorjaar hebben. Alles knalt de grond uit of loopt als een gek uit.

Alles wordt weer groen

En zoals ieder jaar hebben we 17 mei gevierd op Noorse wijze. 17 mei is een nationale feestdag waar het vooral draait om een optocht met een fanfare en een toespraak van de burgemeester. Daarna worden er wat activiteiten voor de kids georganiseerd.

Sanne met haar klas in de 17. mei optocht

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 2 WEKEN

Nadat we het huis gewassen hebben, zijn we begonnen met het terras in de olie-beits te zetten. Een aardige klus maar wel noodzakelijk voor het behoud van je terras. Dit gaat wel een paar weken duren voordat dat helemaal klaar is. De boot wordt ondertussen ook weer klaar gemaakt voor een nieuw seizoen. Genoeg te doen dus. 
En Luke is natuurlijk jarig geweest! 9 jaar alweer! Mooie kadootjes heeft die gekregen en een geslaagd kinderfeestje met 10 jongens en 1 meisje: Sanne J.

Jongensfeestje voor Luke: 10 jongens en Sanne
 
De zaterdag en zondag met en voor pinksteren was het prachtig weer! Zaterdag nog even op en neer geweest naar Arendal voor wat verplichte inkopen en daarna weer snel terug gegaan om van het heerlijke weer te genieten. Afgelopen zondag was het zo lekker weer dat we het BBQ seizoen weer geopend hebben, en daarvoor hebben de kids ook al het zwemseizoen ingeluid. Wij doen het ze nog niet na. De watertemperatuur zal misschien 6 a 7 graden zijn,, maar zodra er zon is duiken ze er zo weer in! Luke gaat ook steeds kanovaren voor de deur: zodat we hem kunnen zien en met zwemvest aan natuurlijk. Erg grappig is dat Joop ook steeds mee wil op de kano. Dan staat die voorop de kano.

Luke en Joop in de kano
 
Op de barbeque hadden we Ivor, Silvia, Dennis en Natasja en alle kinderen op bezoek. Was gezellig en heerlijk warm in de zon!.

Luke is erg actief met voetballen: iedere week trainen en competitie spelen. De eerst keer wonnen ze, maar de tweede keer in de vreselijke harde regen verloren ze. Sanne loopt nog steeds regelmatog hard met Chantal of John maar is nu even gestopt met handbal: dat ligt stil tot na de zomervakantie.
Aangekleed voor 17. mei-feest
 
Met pinksteren heeft John ook de boot weer in het water gelaten: die ligt weer voor de deur wachtend op vaartochtjes.

Luke jarig