Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 17 april 2013

De sneeuw smelt eindelijk!


De afgelopen anderhalve week waren druk maar leuk. Moet altijd weer even denken wat we ook alweer gedaan hebben in die dagen: meestal is dat meer dan verwacht J

Pasen
Eerste paasdag kwamen we terug uit Londen, dus tweede paasdag traditioneel weer paaseieren verstopt voor de kinderen. Was een stralende dag toen, waarop we veel buiten hebben gezeten in de zon en enorme bult met sneeuw.

Sanne en Luke vonden samen 40 paaseieren in de tuin en sneeuw

Risør
Net na Londen zijn we nog even naar Risør geweest: verjaardag van Ivor. Luke en Sanne hadden het samen met zoon Seth helemaal naar hun zin met wat buurkinderen voor de deur en hebben de hele middag gefietst, gestept en Sanne vooral met de konijnen gekroeld. Binnenkort gaat Luke een avondje slapen daar, als wij een avondje uit gaan.

Spelen met vriendjes
Buiten spelen en bij buurkindjes is niet helemaal vanzelfsprekend als je zo woont als dat wij doen, dus moet je dat wat vaker afspreken met ouders.
Luke heeft in het weekend bij een vriendje gespeeld terwijl Sanne bij een vriendinnetje heeft geslapen en gespeeld. Ook morgen, op woensdag gaan ze beiden ergens spelen een paar uurtjes, zodat ik boodschappen kan doen: jippie! J
Net na Londen heeft Luke nog even lekker gesleet met een vriendje op de skipiste in het dorp en Sanne bij een vriendje thuis gespeeld.
Magnus en Luke: ff chocomelk drinken tijdens het sleeen

Meidenuitje naar ‘de stad’
Sanne is voor de eerste keer met 7 andere meiden uit haar klas naar de stad gegaan. Hoewel stad: naar Tvedestrand dan: een plaatsje met maar liefst 7000 inwoners
J. Ze gingen na school met de bus daar naartoe, zonder ouders en hebben 2 uurtjes in het winkelcentrum ‘geshopt’. Wat onzindingetjes gekocht en wat gegeten. Na 2 uur werden ze weer opgehaald door een paar ouders. Erg leuk was het!

Tafeltennis
We hebben een tafeltennistafel gekocht, tweedehands en hij staat nu in de garage. Erg leuk! Vooral nu het weer wat beter weer wordt. Het weekend alvast een competitie met zijn achten gedaan, met Den, Tas, Amber en Anouk.  Sanne en Luke konden buiten verwachting aardig spelen! Schijnt dat ze af en toe wat oefenen op school. Voorlopig veeg ik (Chan) John nog van de tafel. Maar hij wordt al beter!
J
nieuw aanwinst in de garage: tafeltennistafel

En nou weg met die sneeuw!
….roepen we al even. Het dooit de laatste dagen als een gek dankzij hogere temperaturen en regen, maar nog steeds ligt er een aardige laag sneeuw op sommige plekken: op de veranda kunnen we nog niet zitten en het meer ligt nog dicht. Maar duidelijk dooit het nu wel hard en stroomt het smeltwater de hele dag door van de daken, bergen en straten. Joop wacht al een tijdje totdat die weer normaal uit het raam kan kijken van de verandadeur zonder dat er een berg sneeuw in zijn zicht ligt. Maar het einde is in zicht van de sneeuw….eindelijk: anderhalve maand later dan vorig jaar rond deze tijd verdwijnt het eindelijk. Afgelopen weekend hebben we 1 dag volop in de zon gezeten: een geweldig mooie blauwe lucht nadat het daarvoor nog 15 cm had gesneeuwd.
viel er opeens weer een dikke laag sneeuw...

Potentiele emigranten op bezoek
Naar aanleiding van de emigratiebeurs in Nederland afgelopen februari, heeft Chantal veel vragen en mailtjes gehad achteraf: van Nederlanders die op verschillende niveaus geinteresseerd zijn in het emigreren naar Noorwegen, Zuid Noorwegen, of nog concreter, naar Vegårshei. Twee gezinnen zijn erg actief bezig en zeer actueel: 1 gezin komt binnenkort  voor de tweede keer op orienteringsbezoek naar Vegårshei en het andere gezin is vorige week voor de eerste keer in Vegårshei op bezoek geweest. Erg leuk, gezellig en enthousiast stel, dat later dit jaar nog een keer terugkomt voor verdere orientatie.

Sporten
John is aan het hardlopen en is van de week voor een groot deel vanaf het werk naar huis toe gelopen. Chan ærobict nog steeds en loopt regelmatig een stukje hard. Sanne gaat een keer of drie in de week mee met Chan of John. Erg leuk en goed voor haar dat ze lekker meeloopt! Ze handbalt ook nog steeds 1 keer in de week. Handbal voor Luke is gestopt voorlopig. Hij gaat binnenkort voetballen en dan na de zomervakantie weer handballen.

Concert
Gitaarles van Sanne en pianoles van Luke gaat gewoon door. Binnenkort hebben ze een optreden waarbij ze allebei een liedje gaan spelen voor een publiek (ouders). Erg leuk en benieuwd hoe dat wordt.