Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 20 januari 2013

Skien, schaatsen en sleen

We zitten alweer dik twee weken in het nieuwe jaar en de afgelopen twee weken waren druk, maar leuk! Even in een vogelvlucht de afgelopen twee weken....


Luke heeft een verjaardagsfeestje gehad van twee klasgenootjes, waarbij ze gingen zwemmen in een vakantiewoning vlakbij ons huis. En ook met school ging Luke zwemmen: in de derde klas gaan de kinderen een aantal keer zwemmen. Verder krijgen ze geen zwemles en moeten we het ze zelf leren in het meer en zwembaden. Aangezien Vegårshei zelf geen zwembad heeft, gingen ze met de bus naar de buurgemeente, Åmli.
Met Sanne en Luke naar het eiland schaatsen aan de overkant van ons huis


Sanne heeft bij een vriendinnetje gelogeerd en gespeeld. Ze had het dik naar haar zin daar ondanks dat ze het wat spannend vond en bang was heimwee te krijgen. Dat kreeg ze gelukkig niet en ze vermaakte zich dik onder mee met sneeuwscootertochtjes samen met de vader en broer van het vriendinnetje.

Sanne is weer begonnen met de padvinders en met handbal: Vorige week zaterdag had ze een toernooi, waarbij haar team alle drie de wedstrijden won! Was erg leuk om te zien. De wedstrijden waren in Arendal. Luke speelde toen bij een vriendje dat in Arendal woont.

Sanne en haar team wonnen alle drie de wedstrijden

Chantal had afgelopen 2 weken twee keer een bewonersavond, die ze zelf had georganiseerd samen met collega's. Beide avonden waren een succes en kregen de nodige aandacht in de lokale krant.

Zowel de kinderen als Chantal hebben de afgelopen weken gelanglauft. Sanne en Luke doen dat sowieso standaard op school regelmatig. Afgelopen woensdag ging Chantal op de langlaufskies en Luke en Sanne op de schaatsen naar het eilandje tegenover ons huis. Geweldig om over die enorme vlakte ijs te langlaufen en schaatsen. Er is de afgelopen week wel wat sneeuw gevallen, maar gelukkig nog niet zo veel dat er niet meer geschaatst kan worden. De kinderen schaatsen nu bijna iedere dag wel een keer voor de deur bij ons op het ijs.
Anouk, Chantal en Luke op de schaatsen vlakbij ons huis

Vorige week hebben we een keer geskiet: ook John ging weer voor de eerste keer nadat hij zijn voet had verstuikt. Ook was er weer de jaarlijks terugkerende langlauftraditie hier in Vegårshei, waarbij ruim 220 kinderen meedoen aan langlaufwedstrijden achter de school. Erg leuk met wafels en warme sap voor de kinderen die klaar zijn met langlaufen. Deze week had alleen Luke meegedaan; maar volgende keer doet ook Sanne mee.
Luke deed met 220 andere kinderen mee aan langlaufen

Luke heeft weer geschoten en een bekertje gewonnen: zijn eerste beker met schieten. Hij vindt het schieten erg leuk. Nu binnen en later in het voorjaar buiten op langere afstand.

Sanne aan het schaatsen: op achtergrond ons huis
John heeft afgelopen zaterdag kennissen van ons helpen verhuizen in een buurgemeente: Nederlanders die sinds een paar maanden in Noorwegen wonen gingen binnen hun gemeente verhuizen naar een andere woning. Een geweldig plekje langs een fjord.

De komende week:
- Komen dinsdag Borras en Linnea slapen
- is er dinsdag onder meer: langlaufen en handbal
- zaterdag is er gratis toegang tot de skihelling voor iedereen die lid is van de sportvereniging: dus daar gaan we heen
- vrijdag gaat Chantal met Natasja naar Karin: een Nederlandse kennis van ons die thuis een sauna heeft :-)