Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 24 juni 2012

Begin van de zomervakantie

Vakantie! voor Luke en Sanne dan...
Afgelopen dinsdag was de laatste schooldag voor de kinderen. Sanne had die dag een fietstocht met de klas. Onderweg gingen ze ook nog zwemmen in het meer. De dag ervoor, maandag, had Sanne al een afsluitingsfeestje van school: daarbij waren en kinderen en ouders uitgenodigd om te grillen en te kletsen. Nu hebben de kinderen maar liefst 8 weken vakantie. En in die 8 weken hebben wij niets gepland aan vakantie. Want we zijn net geweest en in oktober gaan we naar Nederland. Dus we hopen op wat goed weer in die 8 weken, zodat we kunnen zwemmen en andere leuke dingen doen met de kinderen.

Sanne geschilderd!

Verjaardagsfeestjes
Zo net voor de zomervakantie zijn er meestal nog een paar verjaardagsfeestjes van klasgenootjes van Sanne en Luke. Kinderen die in de zomervakantie jarig zijn vieren het dan nog snel even voor, of aan het begin van de zomervakantie. Sanne had er vorige week vrijdag 1 en Luke had donderdag een feestje bij de camping bij ons om de hoek. Samen met Borras is hij daarheen gefietst. Dat gebeurt niet iedere dag! Een verjaardagsfeestje waar je heen kan fietsen! Maandag heeft die er nog 1 en dan is het even over denken we.

Bezoek en wandeltocht
Dinsdagavond heeft er een klasgenootje van Sanne bij ons geslapen en de volgende dag kwam er een ander klasgenootje spelen. Ook Luke had tussendoor bezoek van Borras en Zeppos. Woensdagavond was er een wandeltocht georganiseerd door de sportvereniging waar we lid van zijn. Met ongeveer 25 man (volwassenen, kinderen en honden) namen we een gemarkeerde wandelroute het bos in en de berg op. Op ongeveer 450 meter hoogte keken we richting Arendal en andere kustplaatsen.
Sanne, John en Joop op de top van Besteliheia na een wandeling

Het was een leuke wandeling die we 2 jaar geleden ook al eens hebben gedaan. Luke en twee andere jongens gingen voorop: die waren al veel eerder dan wij (met Joop) op de top aangekomen. Maar ook Sanne liep voor ons samen met een paar meiden. De kinderen zijn altijd een stuk meer gemotiveerd als er meerdere kinderen bij zijn.
 
Knotten
'De KNOT' is een terugkerend onderwerp: ieder jaar weer: een rete-irritant mugje, wat op een fruitvliegje lijkt en steekt. Hele zwermen zijn er nu hier: en vooral zodra de zon onder gaat en als er geen wind is. Het goeie nieuws is, dat het meestal maar een paar weken is dat de knotten er zijn: daarna komen ze niet meer. Vaak 's avonds rommelen we nog wat buiten of klussen we aan de hut. Maar soms is dat bijna onmogelijk en wordt je letterlijk opgegeten door de knotten. Met de wandeltocht ging het eigenlijk juist heel goed, omdat we toen in beweging waren. Zodra je stilstaat, ben je de pineut en verzamelen ze zich om je heen.
 
Luke zijn eerste melktand is eruit!
Nadat we in maart/april ontdekten dat er een nieuwe tand achter Luke zijn melktand groeide, moesten we toch nog even wachten tot de zomer: volgens de tandarts was de kans erg groot dat de melktand vanzelf wel los zou gaan zitten. Niet dus! Dus nu moest die toch echt getrokken worden. Luke was zenuwachtig maar ook erg stoer! Zowel bij de verdovingsprik als het trekken zelf bleef hij stil zitten en vond het niet vervelend. Achteraf zei hij zelfs 'dat die het wel leuk vond!' Helemaal trots met zijn eerste tand die eruit is (hij is 8!), liet hij hem aan iedereen zien.

Luke bij de tandarts! spannend!

Makrelen en baars vangen
Afgelopen zaterdag regende het de hele dag ongeveer. We hebben veel binnen gezeten, taart gemaakt, spelletjes gedaan en gerommeld in huis. Zondag was het nog niet echt mooi, maar wel wat beter. Toen gingen de kinderen alletwee ergens spelen: bij andere kinderen. Luke ging met Zeppos mee vissen op een binnenmeer ergens en ving daar baars! Wij zelf waren die dag met Dennis en Natasja naar een fjord geweest in Tvedestrand (aan de zee), omdat we de tip kregen dat er op sommige plekken weer volop makreel zit. Dus we namen de hengels mee en probeerden wat te vangen. Dennis ving maar liefs 4 grote makrelen, John 2 en Natasja en Amber 1. Chantal ving ook een vis: maar dat was een vreemde vis, waar maar weinig vlees aan zat. Die hebben we dus weer terug gegooid. Was erg leuk om te vissen daar! Van de week misschien nog een keer naartoe met de kinderen.

Dennis en John vangen gelijktijdig een makreel

400 padvinders
Komende week zijn er maar liefst 400 padvinders op de camping tegenover ons huis. Morgen heeft Chantal de vier kinderen thuis, dus gaan ze ongetwijfeld wel een kijkje nemen

Deze week....
- zijn de kinderen vrij en passen Natasja, Chantal en John om de beurt op
- heeft Luke een verjaardagsfeestje op maandag
- viert Chantal haar verjaardag op zaterdag
- is er vrijdag een loterij-avond in een ander buurthuis, waar we nog niet eerder zijn geweest.