Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 25 november 2011

Verhuisd !

Eindelijk, na een paar maanden van klussen, heel veel klussen, wonen we eindelijk in ons nieuwe huis !
Joop is ook klaar voor de verhuizing: in de doos!
  
Dus nu weer een regelmatige update van het weblog? Nou, nog niet! We hebben namelijk geen telefoon of internet. Op de dag van de verhuizing zou er een monteur komen om de telefoon te verhuizen. En daar wachten we nog steeds op. Er blijkt een nieuwe kabel te moeten komen in de stroompalen bij ons huis....zucht.. Hoop nabellen en geregel dus, en voorlopig is er nog niets bekend.
Dus wanneer we online zijn, geen idee...voorlopig alleen maar via de iPhone dus.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AGELOPEN PERIODE
Een regelmatige update van ons weblog laat even op zich wachten dus! Maar we proberen het wel kort en snel te doen tussendoor als we even ergens toegang hebben tot internet.


  
Vorige week donderdag hadden we een vrachtauto gehuurd. Samen met Dennis en Natasja hebben we hem drie keer helemaal vol geladen en heen en weer gereden van Kil naar Spårådalen. Ofwel van ons oude naar ons nieuwe huis. Dennis was weer even helemaal in zijn sas als vrachtwagenchauffeur in de oude Scania. We hebben alles met zijn vieren gedaan en de kinderen werden na school door vrienden opgevangen, wat super was. Daardoor konden wij nog even verder tillen, sjouwen en rijden.

De volgende dag hadden we allemaal overal pijn: vooral in de rug, Maar de grootste en meeste dingen waren over! Er lagen nog wel veel kleine dingen en restanten in de huizen die we de afgelopen week nog heen en weer hebben moeten rijden. Vooral bij Dennis en Natasja, die een groter huis hadden dan wij en dus meer spullen. Vanavond en dit weekend proberen we het af te ronden in ons oude huis door alles schoon te maken. Reken maar dat het vies is als alle meubels van de kant zijn en het huis leeg is!

 
Maar we wonen er dus! En we zijn erg tevreden! De kinderen vinden het ook super en hebben afgelopen weekend visjes in hun aquarium gekocht. Afgelopen maandag kwam de houtkachel (kleisteenkachel hebben we gekocht). En die bevalt ook erg goed tot zover. Als we hem 's avonds aansteken is het steen de volgende ochtend nog warm.

Het enige wat nu nog een grote uitdaging wordt de komende periode is dus telefoon en internet.  Maar ook televisie! De antenne die we gekocht hebben heeft tot nu toe nog geen kanalen kunnen vinden. Dus voorlopig doen de kinderen het nog met dvd's en ouderwetse spelletjes. En Luke heeft zijn spelcomputer nog, die op zijn kamer staat.

  
Op het werk zijn we ook weer begonnen. Gelukkig krijgen we weer wat meer tijd en energie om de normale dingen te gaan oppakken: werken, sporten, vrije tijd enz. Maar voorlopig zijn er ook genoeg kleine klusjes in en om het huis. Maar dat is alleen maar leuk om mee bezig te zijn.

2 weken geleden had Sanne trouwens nog een verjaardagsfeestje van een meisje uit de klas, wat werd gehouden in het mega grote en luxe vakantiehuis, waar wij ooit de eerste nacht in Vegårshei hebben doorgebracht. Een huis met een zwembad erin, waar ze het feestje had. Was een superfeestje en weer leuk om het huis een keer terug te zien waar het voor ons allemaal begonnen was deze hele emigratie. Ook grappig is, is dat dat huis een paar honderd meter van ons nieuwe huis staat.

Bij de gemeente, onze huidige werkgever, gaat het financieel nog steeds slecht. En breken er spannende tijden aan. De komende maand wordt er besloten of er huiseigenarenbelasting wordt ingevoerd (wat er nu dus nog niet is binnen deze gemeente) of dat er nog meer mensen uit moeten bij de gemeente dan voorheen was besloten. Politiek gezien is het natuurlijk niet interessant om alle inwoners met eigendomsbelasting te gaan belasten om uit de schulden te kunnen komen, dus zijn we bang voor het andere scenaria waarbij er bezuinigd wordt op personeel. We zijn nog niet direct bang dat dat gevolgen voor ons heeft, maar uitgesloten is dat ook niet. Dus spannend!

De komende week:
- vrijdagavond gaat Chantal het oude huis verder schoonmaken en daarna voor de laatste keer met Natasja de sauna in
- het weekend leveren de sleutel in van ons oude huis
- zaterdag gaat Sanne naar de film in het dorp bij ons. Luke vindt die film niets aan
- verder blijven we lekker in de buurt van ons huis en komt er misschien nog een vriendje van Luke spelen
- maandag gaat John even naar het ziekenhuis in Arendal om foto's te laten maken van zijn knie, waar hij regelmatig last van heeft
- volgende vrijdag heeft Sanne een zwemfeestje me de hele klas in dat grote zwembad waar we pas zijn geweest

Andere plannen:
- 8 december hebben we kerstdiner in de sporthal van de gemeente. Wegens de slechte financiele situatie betalen we daar zelf een tientje aan mee.