Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 11 september 2011

Het klussen is begonnen!


Maandag gingen we weer fris naar ons werk: eerst John en later, na de kinderen op de bus gezet te hebben, Chantal. Nog geen 2 minuten rijden vanaf het huis stopte de Audi ermee. Die had duidelijk geen zin in de maandagochtend. Alle waarschuwingslampjes begonnen te rinkelen en alle metertjes sloegen uit. Niet meer verder rijden dus! Chantal werd door John opgehaald en de auto werd de volgende dag door de wegenwacht opgehaald en weggebracht naar de locale garage. Vandaag, bijna een week later dus, staat hij nog steeds bij de garage; ze hebben hem nog niet gerepareerd en wachten op onderdelen. De dynamo is in ieder geval kapot. 

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEEK

Maandagavond was er ouderavond van Sanne haar klas en dinsdagavond gingen we met zijn allen en Joop naar de dierenarts voor de jaarlijkse inentingen. Woensdag waren de kids en Chantal vrij. Eigenlijk zouden ze naar de kapper gaan, maar die is afgezegd omdat we maar 1 auto hebben. Dus maar even wachten met die kapper!
Achteraf gezien kwam dat goed uit, want Sanne was wat grieperig. Dus zijn Chantal, Sanne en Luke de hele dag lekker in huis gebleven en Sanne veel in bed en op de bank. Donderdag was ze nog niet lekker en is Chantal nog een dag met haar thuis gebleven. Vrijdag knapte ze gelukkig weer op.

Dat was dus woensdagavond helaas geen turnen voor Sanne: volgende week maar weer!     
Donderdagavond ging Chantal naar ærobics. Dat is ook deze week weer begonnen.  Volgende week begint er op donderdag weer een ander uurtje sport, waar ook Luke aan mee gaat doen.

Vrijdag zijn we begonnen met klussen in ons huis: vooral John en Dennis dan! De klusweken zijn namelijk aangebroken en met een paar dagen werken tussendoor, hebben we in principe 4 weken vrij om te klussen. We hebben er geweldig veel zin in!
Zaterdag gingen we met zijn allen klussen en had Luke ‘s middags een verjaardagsfeestje van Borras. Sanne was met ons bij het nieuwe huis aan het timmeren en leuke dingen aan het maken. Zondag waren Sanne en Luke alletwee bijna de hele dag bij onze Belgische buren aan het spelen en hadden het daar dik naar hun zin. Dat gaf ons de ruimte om te klussen. Chantal en Natasja hebben die dag geverfd en heel veel rommel verbrand: zakken vol rommel en heel veel hout. De mannen gingen verder met de muurpanelen.

De komende week
-          Iedere dag klussen
-          Maandag komt Hans (vader van Natasja) om de komende weken te helpen. En over een paar weken komen de opa’s en oma’s van Sanne en Luke! Daar kijken ze al erg naar uit.
-          Maandag zijn er gemeenteraadverkiezingen: dan kan er gestemd worden op de locale politieke partijen en wordt het de dag erna bekend wie de nieuwe burgemeester wordt.
-          Dinsdag en donderdag gaat Chantal nog even een paar uur werken
-          Dinsdag na school heeft Luke een feestje na school bij een klasgenootje
-          Woensdag en donderdag weer sporten voor de kinderen