Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 27 oktober 2008

Luke naar de barnehage en Sanne naar school!

Luke is donderdag 23 oktober voor het eerst naar de barnehage (kinderopvang) geweest en Sanne maandag 27 oktober naar school!

Samen met Anouk ging Luke donderdag voor het eerst naar de barnehage. de mamma's (Natasja en Chantal) gingen nog even koffie drinken met de leidsters en Luke maar vragen...."wanneer ga je nou weg mamma....ga nou weg!".

Luke wilde dat ik weg ging, want dan voelde hij zich meer op zijn gemak blijkbaar. Het ging super met hem en Anouk de eerste dag. Ook maandag is alles goed gegaan. Ze zijn het bos in geweest en hebben worstjes gebakken en (Noorse) sprookjes verteld rondom het vuur. Jaja, er worden hier heel wat worstjes gebakken en gegeten in Noorwegen! Gisteren nog aten we worstjes aan het meer bij ons huis en vandaag Luke dus weer bij de barnehage.

Nog iets spannender was toch wel de eerste schooldag van Sanne: vandaag (maandag de 27e) ging ze voor het eerst naar school. We moesten om 8 uur klaar staan om de hoek van de woning om opgepikt te worden door de schoolbus.Klik hier op deze regel voor meer foto's van Sanne's eerste schooldag!

Chantal ging mee de eerste dag: heen en terug met de bus. Sanne was de eerste op de bus! En na Amber en de buurjongen werden er nog zo'n 12 kinderen opgehaald gedurende een 45 minuten durende busrit naar de school.
Op school kreeg Sanne een warm onthaal: de kinderen zeiden in koor "velkommen Sanne" en zongen een liedje voor haar. Daarna liet de meester op de kaart zien waar Noorwegen ligt en waar Nederland ligt. Hij vertelde over de verschillen tussen Noorwegen en Nederland: Noorwegen met haar vele bergen en Nederland met vlak land en veel bewoners. Daarna kregen ze taalles (de letter "A" werd behandeld) en gingen ze knutselen. s' middags hebben ze geluncht in de klas, buiten gespeeld en Engelse en Noorse liedjes gezongen. Sanne vond het leuk allemaal en probeerde zo goed mogelijk mee te doen.
De klasgenootjes vonden Sanne erg interessant en ze kreeg vopop hulp en aandacht. Ze heeft al een vriendinnetje die niet weg te slaan was de eerste dag.

Morgen is er een loterij op school om geld in te zamelen voor arme kinderen en vrijdag gaat te "pa tur", wat eigenlijk betekent: " het bos in om te wandelen en te leren".

Klik nog even op de link onder de bus-foto voor meer foto's van Sanne.