Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 7 oktober 2014

De herfst is aangebroken

John, Dennis en Raymond op de Trolltunga

De herfst breekt weer aan, maar we hebben nog steeds niets te klagen! We hebben veel mooie nazomerse dagen gehad met goeie temperaturen en veel zon. Af en toe afgewisseld met een bui. De gele en rode bladeren zijn  er overal weer en ook de paddestoelen zijn niet te tellen en zijn er volop in alle maten, vormen en kleuren. Prachtig hoe snel de natuur verandert in deze periode.

 

Kamperen met de padvinders
Sanne en Luke zijn met 35 padvinders een nacht weggeweest. Op een vrijdagavond peddelden ze helemaal bepakt en bezakt met kano's naar een plekje in de Vegår (Groot meer), waar ze in tenten hebben overnacht. Voor Luke was dat de eerste keer dat hij mee was met de padvinders en hij vond het geweldig leuk. Extra leuk omdat er zo'n 15 kinderen van zijn klas meegingen.


John loopt halve Marathon in Grimstad
John heeft de 21 kilometer gelopen in Grimstad en deed daar 1 uur en 53 min. over. Hij liep goed en vond het een leuke ervaring met 700 andere deelnemers die of de 10 km of de 21 km liepen. Na dagen met goed weer, regende het uitgerekend die dag keihard! Zeiknat kwam die over de finish dus, maar wel tevreden over het lopen.

John, Dennis en Raymond naar de Trolltunga 
En een week na de halve Marathon ging John weer (iets meer) dan een halve marathon lopen, maar dan met een rugzak en tent op zijn rug en 600 meter klimmend naar de Trolltunga. Hij ging samen met Dennis en Raymond. Was een enorme beleving en een super wandeltocht van 11 km heen en 11 km terug. Na eenheftige klim aan het begin van de tocht (na 2 km) hebben ze de tent opgezet en trokken ze zonder tent verder naar de top. Enorm mooi uitzicht hadden ze daar. Een mooie toer was het, maar ze waren niet de enige! Verbazingwekkend hoeveel mensen deze heftige en zware tocht afleggen.


Treintochtje naar Arendal
Terwijl John naar Arendal was, ging Chantal met de kinderen een keer met de trein naar Arendal. Hadden we nog nooit gedaan en de kids wilden dat heel graag een keer. Dat werd helaas een drama! Na 5 minuten in de trein gezeten te hebben moesten we overstappen, maar die tweede trein reed helemaal niet dat weekend, waardoor we met de taxibus naar Arendal werden gebracht! Hadden we dus net zo goed de auto kunnen pakken. Al met al was het wel gezellig en hebben we er een leuke dag van gemaakt in Arendal:


De Chippendales
Chantal had een heel ander soort uitje met 6 andere vrouwen: ze gingen namelijk naar de Chippendales die optraden in Arendal. Eerst even lekker uit eten geweest en daarna veel lol gehad in een volle zaal met gillende vrouwen en 12 mannen op het podium :-)


Handballen enzo
Sanne is weer begonnen met wedstrijdhandballen. De eerste wedstrijd werden ze helemaal ingemaakt, maar de komende periode gaan ze extra hard trainen om beter te spelen bij de volgende wedstrijd.

Website gemaakt voor verkoop van kavels
We hebben een eigen website gemaakt, waarop grondeigenaren hun beschikbare woning- en vakantiewoningkavels kunnen adverteren tegen lage kosten. Er zijn zoveel kavels beschikbaar en te koop in de regio, maar ze zijn gewoon nergens te vinden op internet, omdat grondeigenaren er weinig tot niet mee adverteren. Wij proberen dus de vraag en het aanbod bij elkaar te brengen dmv. deze website: www.boligoghyttetomter.no In eerste instantie in het Noors, maar er kan bovenin geklikt worden op 'nederlands' met vertaling van Google Translater. Dat geeft een beetje rare vertaling hier en daar, maar is in ieder geval een manier om iets in het Nederlands te zien (zie ook rechts op dit weblog voor een link naar de pagina).