Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

donderdag 31 maart 2016

Sanne 14 en naar Edinburgh

En toen waren we opeens bijna 2 maanden verder! Het is alweer eind maart. Wat we de afgelopen weken hebben beleefd:
Sneeuw, ijs, vriezen en dooien
Wat het weer betreft hebben we van alles gehad. Net toen we dachten dat de lente was aangebroken, kwam er nog even een halve meter sneeuw. Door de temperaturen boven nul smolt de sneeuw overdag, maar vroor het weer vaak ‘s nachts. Een week of 4 geleden zijn we meerdere keren het ijs (meer voor ons huis) op geweest: te voet, op de schaatsen en een keer op de skies. Super is dat om midden op het wild krakende, maar wel veilige ijs te staan. Nu, begin april, ligt het meer nog steeds dicht, maar breekt het ieder moment open: want het dooit hard overdag en bijna alle sneeuwresten zijn verdwenen.
     
Padvinderovernachting Luke
Luke is een aantal weken geleden met de padvinders een nacht het bos in gegaan met een grote rugzak: geslapen in een grote tent en zelf eten gemaakt bij het kampvuur. Was een avontuur maar hij had het wel koud: ‘s nachts vielt er natte sneeuw en werden de spullen snel nat.
       
Teakwondo Luke en John
Luke en John hebben na  intensief 2 avonden in de week trainen, de gele band voor taekwondo gehaald. Ze zijn erg enthousiast en rijden 2 avonden per week bijna een uur naar Arendal om daar anderhalf uur te trainen.
        
Chan cursus naar Trondheim
Chantal had haar volgende cursusperiode in Trondheim. Druk programma een week lang van half 9 tot 18 uur dagelijks. Wel weer heel leerzaam geweest en een super interessante en leuke stad Trondheim. Ook met veel geschiedenis uit de 2e wereldoorlog: hier werden onder meer onderzeeboten voor de Duitsers gemaakt. De betonnen gebouwen waar deze gemaakt werden staan er nog en zijn omgebouwd naar kantoren, maar met duidelijke sporen van vroeger. Ook veel oude houten handelshuizen en hele dorpen waar vroeger in de oorlog Duitsers woonden omdat ze aan de haven werkten.

Sanne Jarig
Sanne is 14 geworden. En dat werd gevierd! Gelijktijdig vierden Amber en Anouk dat ze 15 en 13 waren geworden. 27 mensen waren er bij ons thuis: de bekende nederlandse groep vrienden. Was een super gezellig feestje met taco, lekkere taart en gezellig gezelschap. Sanne kreeg vooral geld en wil sparen voor een eigen spelcomputer op haar kamer.

       
EdinburgH
Met pasen zijn we lekker een paar dagen naar Edinburgh geweest. Super leuke stad met bijna alles op loopafstand. Naar het bekende kasteel geweest midden in de stad, lekker gegeten en gedronken in de pub en andere restaurants, naar de Edinburgh Dungeons geweest, Nationaal museum, ‘camera obscura’ en uiteraard whiskey geproefd.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S


Bijna alles in Edinburgh (en de rest van Schotland) staat in het teken van whiskey. Dagelijks legden we rond de 15 kilometer af: veel gelopen dus, maar zeker goed te doen en vrijwel geen regen gehad. We zaten in een klein, typisch schots hotel met 15 kamers en Schots ontbijt in een kleine gezellige ruimte.


Pasen
Voor de pasen zijn de kinderen altijd een week vrij: in die week zijn we dus tot zaterdag naar Edinburg geweest. Met de pasen zelf regende het alleen maar en zijn we thuis gebleven met paaseieren en spelletjes.
     
Fietsen

John heeft met een beetje pijn in zijn hart de Harley verkocht: hij reed er veel te weinig op en het was zonde dat de motor vooral alleen maar in de garage stond. We waren hem vrij snel kwijt en hebben als compensatie beiden een nieuwe fiets gekocht. Vanaf volgende week willen we er regelmatig mee heen en terug rijden naar ons werk (13 kilometer).